Penganjur debat Anwar-Najib belum mohon permit polis

Setakat hari ini, masih belum ada sebarang permohonan permit diterima daripada pihak penganjur debat antara Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan Datuk Seri Najib Razak yang dijadualkan berlangsung Mei depan.

Perkara itu disahkan Ketua Polis Daerah Brickfields, Amihizam Abdul Shukor yang memberitahu pihaknya


dipetik laporan Harian Metro hari ini.

Penganjur debat sebelum ini memberitahu program itu dijadualkan berlangsung di Dewan Tunku Canselor, Universiti Malaya, pada 9 malam 12 Mei ini.

Terdahulu, Pengarah Komunikasi Pakatan Harapan (PH), Fahmi Fadzil dan Ketua Penerangan Barisan Nasional (BN) Selangor, Isham Jalil semasa sidang media bersama berkata, format debat itu merangkumi tiga bahagian yang akan membincangkan berhubung isu Sapura Energy.

Untuk rekod, Najib sebelum ini dicabar Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli tetapi sebaliknya mencabar Anwar untuk berdebat berhubung isu Sapura.

Ia bermula susulan cabaran yang dibuat oleh bekas Ahli Parlimen (MP) Pandan itu berhubung isu melibatkan Sapura yang sedang berdepan isu aliran kewangan.

Dijangkakan program debat itu bakal disiarkan secara langsung, dan beberapa agensi media dilaporkan sedang berbincang untuk menganjurkan acara itu.

BERITA BERKAIT
POPULAR