Majikan Cina belasah pengawal peribadi didakwa esok

Seorang majikan Cina yang membelasah dua pengawal peribadinya sehingga cedera teruk dan mengacukan senjata api dengan membuat ugutan terhadap mereka akan didakwa esok.

Majikan yang berusia 43 tahun yang juga seorang ahli perniagaan akan didakwa di Mahkamah Kuala Lumpur esok dan perkara itu disahkan Ketua Polis Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Mohamad Zainal Abdullah.

“Suspek akan dituduh di Mahkamah Kuala Lumpur esok,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Terdahulu, Zainal pada 18 April lalu mengesahkan penahanan suspek tersebut sejurus menerima laporan polis kedua-dua mangsa dan siasatan dijalankan di bawah Seksyen 323 Kanun Keseksaan dan Seksyen 506 Kanun Keseksaan.

Kedua-dua mangsa tersebut bekerja dengan majikannya dibawah sebuah syarikat GMP Kaisar Sekuriti Sdn Bhd, dimana kedua-dua mereka dilantik sebagai pengawal peribadi kepada suspek itu.

Mangsa telah bekerja selama tiga tahun bersama suspek manakala rakannya sejak tujuh tahun lalu.

Insiden tersebut bermula di rumah rakan majikan tersebut di One KL Kondominium Complex, Kuala Lumpur dan ia berlarutan sehingga di rumah majikan tersebut yang menetap di Bukit Tinggi.

Kejadian di rumah rakan majikan tersebut tidak berakhir disitu sahaja, mereka kemudiaan dibelasah dengan teruk menggunakan rotan sehingga berbirat dibelakang badan.

Dalam laporan tersebut juga menyebut tindakan majikan tersebut mengacukan sepucuk pistol kepada salah seorang rakan pengawal peribadi yang juga mangsa dengan kata-kata ugutan yang mengancam keselamatan diri dan keluarga mangsa.

BERITA BERKAIT
POPULAR