Kes Covid-19 naik, MB Selangor baru nak mengadakan mesyuarat esok

Selepas tiga hari berturut-turut Selangor mencatatkan kes tertinggi Covid-19 baharu Menteri Besar Selangor Datuk Seri Amirudin Shari bertindak untuk mengadakan satu mesyuarat terkejut bagi membincangkan langkah-langkah untuk membendung penularan wabak tersebut.

Mesyuarat tersebut akan diadakan dengan Jawatankuasa Kerja Keselamatan Negara bagi Negeri Selangor.

Pengumuman tersebut dibuat menerusi satu kenyataan di akaun Twitternya dan kemungkinan kerajaan Selangor akan meneliti semula pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) di seluruh Selangor.

“Hari ini, hari ketiga berturut-turut kes baharu COVID-19 kembali mencecah empat angka. Mesyuarat esok akan mengangkat syor-syor pelaksanaan PKPB di Selangor kepada Majlis Keselamatan Negara bagi pertimbangan kerajaan Persekutuan,” katanya dalam kenyataan tersebut.
Kes positif baharu COVID-19 hari dilaporkan sebanyak 3,332 kes dengan Selangor merekodkan jumlah kes tertinggi iaitu sebanyak 1,083 kes.

Pada Rabu (28 April), daripada 3,142 kes baharu dilaporkan, Selangor mencatat kes tertinggi dengan 1,019 kes dan pada Selasa (27 April) daripada 2,733 kes baharu yang dilaporkan, Selangor catat kes tertinggi dengan 750 kes.

BERITA BERKAIT
POPULAR