PAS tegaskan sekali lagi sokongan kepada Muhyiddin, kerajaan PN

PAS sekali lagi menegaskan parti itu kekal mendukung kerajaan Perikatan Nasional (PN) dan kepemimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai Perdana Menteri Malaysia.

Timbalan Presiden PAS Datuk Seri Tuan Ibrahim Tuan Man dalam kenyataan hari ini berkata PAS juga akan terus komited untuk membantu rakyat yang terkesan akibat pandemik Covid-19 sekarang ini.

Menurutnya PAS juga memandang serius perkembangan terkini kemelut politik yang sedang berlaku dalam kerajaan sekarang ini dan sebarang pendirian PAS hanya akan dikeluarkan oleh Presiden dan Satiausaha Agung sahaja.

“Ketika ini PAS menegaskan untuk terus mendukung kerajaan Perikatan Nasional dan kepimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin serta bersama-sama memberi tumpuan bagi menangani penularan wabak Covid-19 melalui strategi Pelan Pemulihan Negara (PPN) yang sedang digerakkan oleh kerajaan.

“PAS juga akan terus komited untuk membantu rakyat yang terkesan dalam menghadapi keadaan yang sukar ini. Justeri, diharapkan seluruh rakyat Malaysia bersabar dan memberikan kerjasama ke arah usaha menangani Covid-19,” katanya.

Sementara itu, Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang mengingatkan rakyat supaya berwaspada terhadap pemimpin-pemimpin dan parti politik yang berpegang kepada kaedah matlamat menghalalkan segala cara.

“Rakyat juga perlu sentiasa berwaspada terhadap bala tentera upahan khususnya media tajaan pihak asing yang memainkan peranan dengan bayaran upah yang semahal-mahalnya bagi menjayakan agenda mewujudkan kerajaan proksi yang boleh digunakan tanpa peduli rakyat yang menjadi korbannya,” katanya hari ini.

BERITA BERKAIT
POPULAR