Penarikan sokongan lama saya terbatal, kata Nazri kembali sokong PN

Ahli Parlimen senior UMNO, Datuk Seri Nazri Aziz mengesahkan kembali menyokong kerajaan Perikatan Nasional (PN) yang dipimpin Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Jelasnya, keputusan tersebut membatalkan penarikan sokongan sebelum ini yang diumumkannya bersama seorang lagi Ahli Parlimen Machang Datuk Ahmad Jazlan Yaakob pada tahun lalu.

“Dengan keputusan ini, penarikan sokongan yang saya buat sebelum ini terbatal,” kata Ahli Parlimen Padang Rengas itu dipetik laporan Astro Awani.

Nazri sebelum ini mendedahkan sudah mengumpul surat akuan (SD) untuk menyokong Menteri Luar Datuk Seri Hishammuddin Hussein sebagai jurucakap rasmi kepada 25 orang Ahli Parlimen Barisan Nasional (BN), ia sekiranya Ahli Parlimen Sembrong itu dipanggil menghadap Yang di-Pertuan Agong (YDPA).

Jelasnya lagi, langkah itu sebagai tindakan balas terhadap Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi yang memberikan maklumat mengelirukan kepada YDPA berhubung sokongan kepada Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai calon Perdana Menteri.

Beliau juga mendakwa ditipu Zahid semasa menarik sokongan terhadap kerajaan pada Oktober tahun lalu apabila ketua perancang tersebut mendapat peruntukan untuk kawasan Parlimennya dan beliau pula tidak diberikan peruntukan kerana tindakan menarik sokongan itu.

BERITA BERKAIT
POPULAR