Usul undi percaya tiada dalam aturan sidang Parlimen, apa UMNO kata?

August 31, 2021

TIADA! Semua pemimpin tertinggi UMNO hanya diam.

Apakah Anwar masih mengigau menyebut “saya ada majoriti”

August 21, 2021

Tak dapat melelapkan mata, dia terus bangun menuju perpustakaan mini, mencapai buku Deep Thinking karya Garry Kasparov, dan duduk di kusyen empuk. Membuka helai demi helai sambil menghela nafas.

Muhyiddin, anak ulama terkenal yang dikhianati berulang kali

August 18, 2021

Hari ini, Yang di-Pertuan Agong menitahkan supaya perancangan di bawah dasar sedia ada, seperti pelaksanaan projek pembangunan, usaha menangani pandemik Covid-19, dan program pemulihan negara, perlu dikekalkan oleh kerajaan yang akan dibentuk dalam masa terdekat.

Kenapa Zahid dan geng tidak ulas pelantikan Muhyiddin sebagai PM sementara?

August 16, 2021

Pemimpin UMNO daripada kumpulan Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi dan Datuk Seri Najib Razak masih berdiam diri setelah Yang di-Pertuan Agong berkenan melantik Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai Perdana Menteri (PM) sementara ‘caretaker’ menguruskan negara sebelum Perdana Menteri baharu dilantik.

Jika jatuh kerajaan PN, PM baharu tidak boleh elak uji undi percaya di Parlimen untuk keabsahan

August 14, 2021

Bergegar sekarang ini pentadbiran Kerajaan Perikatan Nasional (PN) setelah diasak oleh lawan daripada blok pembangkang, dan kawan yang khianat lalu menikam dari belakang.

Bila PM mengaku hilang majoriti? Zahid jangan buat malu lagi selepas di PBB

August 14, 2021

Tiba-tiba sahaja jam 10.45 malam tadi Presiden ‘caretaker’ UMNO, Ahmad Zahid Hamidi memuat naik kenyataan mengucapkan penghargaan kepada Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Selepas ‘rule of law’ mahukah DAP kembali ‘sembah’ kleptokrasi

August 12, 2021

Belum pernah terjadi dalam sejarah Malaysia kerajaan yang memerintah digulingkan, kecuali tumbang dengan sendiri apabila Perdana Menteri (PM) Pakatan Harapan (PH) Tun Dr Mahathir Mohamad meletak jawatan.

Rakyat bimbang lihat perubahan Zahid, Anwar, Najib, syor jumpa psikiatri

August 6, 2021

Rakyat semakin geli hati melihat gelagat beberapa pemimpin pembangkang, terutama gandingan tiga Datuk Seri, yang masih terus mengganas bagaikan varian Delta Covid-19 selagi apa yang mereka cuba capai tidak kesampaian.

Zahid bawa konco-konconya jadi ahli politik paling hina dalam sejarah Malaysia

August 4, 2021

Zahid Hamidi dan konco-konconya sudah semakin teruk. Segala-galanya ada pada mereka. Dendam kesumat, benci, marah, dan takut bersarang dalam hati sanubari, bak ahli politik yang sudah hilang arah pedoman untuk memandu dan memulihkan parti keramat itu.

Antara ekonomi, mak datin kena Covid dan menarik rambut dalam tepung

July 17, 2021

Ditelan mati emak, diluah mati bapa. Kita tahu kesukaran kerajaan untuk membuat apa sahaja keputusan berkait orang ramai tatkala berdepan pandemik Covid-19 yang semakin menular bukan sahaja di negara kita malah di seluruh dunia sekarang ini.