Antara ekonomi, mak datin kena Covid dan menarik rambut dalam tepung

July 17, 2021

Ditelan mati emak, diluah mati bapa. Kita tahu kesukaran kerajaan untuk membuat apa sahaja keputusan berkait orang ramai tatkala berdepan pandemik Covid-19 yang semakin menular bukan sahaja di negara kita malah di seluruh dunia sekarang ini.

Selangor sudah teruk barulah MB kelam kabut

July 15, 2021

Setelah keadaan menjadi teruk dan kelam kabut, baharulah kerajaan Selangor yang ditadbir PKR mengambil langkah untuk menangani masalah Pusat Penilaian Covid-19 (CAC) di daerah Petaling susulan kesesakan yang berlaku di Stadium Malawati. Tapi hanya sebelah mata.

Sehari selepas Zahid gesa PM berundur, Jokowi pula didesak letak jawatan. Apa kaitan?…

July 10, 2021

Mungkin secara kebetulan atau kena tanya Datuk Seri Anwar Ibrahim!

Bila sudah jatuh cinta DAP hina Allah pun pemimpin UMNO tak marah

July 6, 2021

Salah seorang netizen yang memberi ulasan terhadap kenyataan Penasihat DAP Lim Kit Siang mengenai ‘Kerajaan Allah’ dalam Facebooknya semalam menulis:

Memalukan bila Pemuda PH ajar rakyat menyerah kalah sebelum bertempur

June 30, 2021

Mendalam sungguh bidasan Ahli Parlimen Bachok, Nik Mohamad Abduh Nik Mat terhadap pemimpin Pakatan Harapan (PH), khusus kepada Ketua Pemudanya.

Ahli UMNO, PKR anda tidak salah tapi jangan jadi lembu bodoh

June 21, 2021

Bukan dalam kerajaan yang tidak terkawal, sebaliknya ahli PKR dan UMNO sendiri yang kini sudah menjadi seperti lembu dicucuk hidung diheret ke sana sini oleh ‘tuannya’ dan menunggu masa untuk disembelih.

Wahai Pemuda UMNO, Dewan Rakyat bukan dewan serba guna daerah

June 20, 2021

Kerajaan pimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin tidak pernah berniat untuk menderhaka kepada Yang di-Pertuan Agong dan Raja-Raja Melayu apabila mengambil masa untuk membuka semula sidang Dewan Rakyat seperti yang dititahkan.

Covid-19 mengganas: Zahid, Najib, blok pembangkang pun menggila

May 29, 2021

Virus Covid-19 semakin menggila di Malaysia. Pada Jumaat sahaja angka positif virus pembunuh itu sudah mencecah ke paras tertinggi harian sebanyak 8,290 kes baharu menjadikan kumulatif kes sebanyak 549,518.

Pilihlah hendak duduk dalam ICU atau di rumah sendiri

May 24, 2021

Dalam mengeji, masih ramai yang memuji. Keji dan puji, bodoh dan cerdik, pro dan kontra adalah lumrah dunia. Kita boleh tahu bagaimana perangai orang yang suka mengeji. Demikian juga mereka yang memuji. Bagaimana perangai orang bodoh dan orang cerdik pun kita boleh tahu.

Hati-hati ‘ayat power’ Afrika

May 5, 2021

“Jangan mudah terpesona dengan gambar profil cantik atau tampan digunakan di media sosial dan jangan mudah terpedaya dengan kata manis atau janji mereka.”