Isu kompaun: Kita bimbang Najib akan alami kemurungan sekali lagi

March 22, 2022

Kasihan Datuk Seri Najib Razak masih belum membayar kompaun yang dikenakan kepadanya walaupun telah membantu UMNO dan Barisan Nasional (BN) menang besar pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka dan Johor.

Bangsa Johor penyelamat maruah negara daripada malapetaka dibawa BN, UMNO

March 11, 2022

Sejak awal kempen Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor dilaksanakan, isu berkaitan kes 1Malaysia Development Berhad (1MDB) serta salah laku dan rasuah dilakukan dua pemimpin utama Barisan Nasional (BN) dan UMNO, sering diputarkan.

ULASAN: KJ, Syed Saddiq dibuli, difitnah tak ada report polis pun

February 2, 2022

Menteri Kesihatan Khairy Jamaluddin, seorang menteri dan pemimpin yang lebih muda dilihat lebih terbuka menerima kritikan atau dibuli oleh pengkritik dan netizen media massa serta media sosial.

Adakah UMNO yang duduk dalam sangkar beruk?

January 15, 2022

Desas-desus Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor semakin meluas, menular ibarat kes Covid-19 yang belum menunjukan tanda-tanda akan berakhir walaupun, negara kini berada dalam gelombang pasang surut jangkitan.

Kerjasama dengan PAS rancangan UMNO pecah-belahkan PN

October 29, 2021

Ada seperkara yang menjadi perhatian khalayak, khususnya pengundi di Melaka, susulan mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) UMNO malam tadi yang dikira mesyuarat terakhir sebelum penamaan calon Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka pada 8 November ini.

BN kena kompaun RM10,000: Najib ada RM114 juta, duit poket Ku Nan saja RM2 juta

October 28, 2021

Kementerian Kesihatan (KKM) menerusi Pejabat Kesihatan Kepong mengeluarkan kompaun terhadap Barisan Nasional (BN) kerana melanggar prosedur operasi standard (SOP) Fasa 4 Pelan Pemulihan Negara (PPN) malam tadi.

Usul undi percaya tiada dalam aturan sidang Parlimen, apa UMNO kata?

August 31, 2021

TIADA! Semua pemimpin tertinggi UMNO hanya diam.

Apakah Anwar masih mengigau menyebut “saya ada majoriti”

August 21, 2021

Tak dapat melelapkan mata, dia terus bangun menuju perpustakaan mini, mencapai buku Deep Thinking karya Garry Kasparov, dan duduk di kusyen empuk. Membuka helai demi helai sambil menghela nafas.

Muhyiddin, anak ulama terkenal yang dikhianati berulang kali

August 18, 2021

Hari ini, Yang di-Pertuan Agong menitahkan supaya perancangan di bawah dasar sedia ada, seperti pelaksanaan projek pembangunan, usaha menangani pandemik Covid-19, dan program pemulihan negara, perlu dikekalkan oleh kerajaan yang akan dibentuk dalam masa terdekat.

Kenapa Zahid dan geng tidak ulas pelantikan Muhyiddin sebagai PM sementara?

August 16, 2021

Pemimpin UMNO daripada kumpulan Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi dan Datuk Seri Najib Razak masih berdiam diri setelah Yang di-Pertuan Agong berkenan melantik Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai Perdana Menteri (PM) sementara ‘caretaker’ menguruskan negara sebelum Perdana Menteri baharu dilantik.