DUNIA

Ebrahim Raisi belum angkat sumpah Presiden sudah dituduh kes jenayah

Ebrahim Raisi akan mengangkat sumpah sebagai presiden dan bukannya disiasat atas perbuatannya terhadap kemanusiaan dengan terbabit dalam pembunuhan, dan penyeksaan.

12 jam lalu

Rejim Israel beri vaksin Covid-19 hampir luput tarikh kepada Palestin

Perdana Menteri Muhammad Shtayyeh mengarahkan menteri kesihatan membatalkan perjanjian mengenai pertukaran vaksin dan mengembalikan jumlah yang diterima hari ini kepada Israel.

21 jam lalu

Rejim Zionis ceroboh Masjid Al-Aqsa, sembilan rakyat Palestin cedera

Ratusan yang mengadakan tunjuk perasaan selepas solat Jumaat bertindak balas terhadap perarakan Yahudi pada Selasa yang menghina Nabi Muhammad dan bangsa Arab.

June 19, 2021

Pakar beri amaran Indonesia bakal dilanda ‘tsunami Covid-19’

Kita dapat melihat daripada apa yang berlaku di India bahawa corak penularan Covid-19 sangat jelas dan kepadatan penduduk di Pulau Jawa meletakkan mereka dalam situasi sangat berbahaya.

June 18, 2021

Berlian 1,098 karat, ketiga terbesar di dunia ditemukan di Botswana

Berlian terbesar pernah direkodkan adalah Cullinan 3,106 karat, yang dijumpai di Afrika Selatan pada 1905. Cullinan dipotong kecil dan ada bahagian daripada permata itu pada mahkota keluarga diraja Britain.

June 18, 2021

Israel sekali lagi serang Semenanjung Gaza

Sumber Palestin berkata peluru berpandu rejim Zionis mengenai beberapa kedudukan kumpulan bersenjata di barat laut Gaza dan utara wilayah diduduki secara haram, Beit Lahia.

June 18, 2021

Kakitangan kesihatan Indonesia kena Covid-19 walaupun divaksin

Sebilangan besar mereka tidak menunjukkan simptom Covid-19 dan menjalani kuarantin di rumah, kata Ketua Pejabat Kesihatan Daerah Kudus di Jawa Tengah, Badai Ismoyo.

June 18, 2021

Jepun longgar sekatan sempena Sukan Olimpik Tokyo 2020

Jepun akan melonggarkan sekatan Covid-19 di sembilan wilayah, termasuk Tokyo, sempena Sukan Olimpik bulan depan, tetapi mengekalkan beberapa langkah kawalan seperti mengehadkan jumlah penonton di mana-mana acara besar.

June 17, 2021

Australia hadkan AstraZeneca kepada individu 60 tahun ke atas

Menteri Kesihatan Australia Greg Hunt berkata polisi itu berubah susulan 60 kes darah beku akibat vaksin AstraZeneca dilaporkan dengan dua kematian direkodkan.

June 17, 2021

Angkasawan China mendarat di stesen angkasa Tiangong

Kapal angkasa Shenzhou-12 disambungkan dengan bahagian depan modul teras stesen Tiangong dan ketiga-tiga angkasawan itu akan berada di stesen berkenaan dan orbit selama tiga bulan.

June 17, 2021

Pogba pula alih arak selepas Ronaldo ketepikan Coca Cola

Pogba, pemain yang beragama Islam dan bintang Manchester United itu mengambil botol minuman keras di hadapannya ketika sidang media dan meletakkannya di atas lantai.

June 16, 2021

Rejim baharu Israel mula buka ruang kekacauan di Baitulmaqdis

Keputusan kerajaan baharu rejim Zionis Israel membenarkan nasionalis Yahudi berarak di Baitulmaqdis, sekali gus bakal mencetuskan kemarahan penduduk Palestin.

June 15, 2021
POPULAR MINGGU INI