Dunia

Russia mungkin serang Sweden, Finland jika NATO hantar tentera

Presiden Russia Vladimir Putin berkata adalah tidak dapat dielakkan bahawa hubungan Moscow dengan Helsinki dan Stockholm akan menjadi buruk susulan penyertaan kedua-dua negara itu ke dalam NATO.

15 jam lalu

‘Bongbong’ angkat sumpah presiden, era baharu pemerintahan Marcos

Marcos Jr akan mengangkat sumpah hari ini menyusul beberapa hari selepas Mahkamah Agung menolak percubaan terakhir untuk menghilangkan kelayakannya daripada pilihan raya dan menghalangnya daripada memegang jawatan.

18 jam lalu

52 banduan maut rusuhan, kebakaran penjara Colombia

Tragedi itu berlaku apabila banduan yang merusuh melakukan pembakaran sekitar jam 2 pagi, cuba menghalang polis daripada memasuki lokap mereka di penjara bandar Tulua.

June 29, 2022

Indonesia tutup bar tawar arak percuma kepada ‘Mohammad’

Dalam catatan media sosial yang kemudiannya dipadamkan, rangkaian bar itu menawarkan sebotol gin percuma untuk lelaki bernama Mohammad dan wanita bernama Maria setiap Khamis.

June 29, 2022

China siasatan tarian ghairah dalam kereta api

Wanita itu, berpakaian kemeja-T berjalur hitam dan putih dan berseluar panjang hitam, berdiri berhampiran tiang logam di sebelah budak lelaki itu dan mula menari sambil menonton, lapor akhbar Yidian Zixun.

June 29, 2022

Singapura lapor 11,504 kes Covid-19 hari ini, tertinggi dalam lebih 3 bulan

Antara kes tempatan yang dilaporkan pada Selasa, 9,989 diuji menggunakan ujian pantas antigen (ART) dan telah dinilai doktor mempunyai simptom ringan dan berisiko rendah, kata Kementerian Kesihatan Singapura.

June 28, 2022

Russia bom depoh senjata, bukan pusat beli-belah, kata Moscow

Kebanyakan media Barat menuduh Russia menyerang pusat beli-belah di bandar Kremenchuk, Ukraine menyebabkan 16 terbunuh dan puluhan lagi pengunjung cedera, tetapi Moscow menafikan menyasar orang awam.

June 28, 2022

Kematian pertama bawah 12 tahun akibat Covid-19 di Singapura

Ia merupakan kematian pertama di Singapura melibatkan pesakit berumur bawah 12 tahun, kata MOH Singapura.

June 28, 2022

12 maut, 251 cedera tangki gas klorin bocor di pelabuhan Jordan

Sebuah video yang disiarkan di laman Twitter televisyen negara menunjukkan tangki simpanan jatuh sebelum terhempas ke dek kapal, diikuti gas berwarna kuning naik ke udara ketika orang ramai melarikan diri.

June 28, 2022

20 remaja maut dalam kelab malam

Tidak jelas apa yang menyebabkan kematian golongan remaja, yang dilaporkan menghadiri pesta untuk meraikan tamat peperiksaan sekolah musim sejuk, lapor akhbar tempatan Daily Dispatch.

June 27, 2022

Penggunaan ganja meningkat ketika ‘lockdown’ Covid: PBB

Kira-kira 284 juta individu, atau 5.6 peratus daripada penduduk dunia, telah menggunakan dadah seperti heroin, kokain, amfetamin atau ekstasi pada 2020, dengan 209 juta menggunakan ganja, kata Pejabat Dadah dan Jenayah PBB.

June 27, 2022

Kapal pemusnah AS karam ketika WWII ditemui di Filipina

USS Samuel B Roberts tumbang ketika pertempuran di pulau tengah Samar pada 25 Oktober 1944, ketika tentera AS berjuang untuk membebaskan Filipina daripada pendudukan Jepun.

June 26, 2022
Popular
Russia mungkin serang Sweden, Finland jika NATO hantar tentera
June 30, 2022
52 banduan maut rusuhan, kebakaran penjara Colombia
June 29, 2022
Indonesia tutup bar tawar arak percuma kepada ‘Mohammad’
June 29, 2022