Masih ada individu degil, tak percaya kewujudan Covid-19

November 9, 2021

Pandemik Covid-19 sudah hampir 2 tahun, tetapi masih ada lagi yang tak percaya Covid-19 itu wujud. Sedangkan sudah banyak kajian dan laporan pakar seluruh dunia menerangkan wujudnya Covid-19.

Adakah individu tidak divaksin pembawa virus?

October 29, 2021

Antara slogan yang mereka perjuangkan adalah hak asasi. Kerajaan tidak sepatutnya menyekat kebebasan rakyat terutama mereka yang tidak mahu vaksin.

Vaksin tiada paksaan, sama seperti lesen memandu

October 17, 2021

Soalan: Saya tidak setuju terus paksa disuntik vaksin terhadap pegawai kerajaan. Perlu dilihat kerana pemikiran mereka berbeza-beza. Mereka mempunyai hak asasi. Apakah pandangan tuan?

Pengsan selepas vaksinasi

October 3, 2021

Pada Disember 2020 dahulu berlaku kejadian seorang jururawat di Alabama US pengsan sejurus vaksin Covid-19. Video beliau pengsan itu viral seluruh dunia kerana permulaan pemberian vaksin Covid-19 menjadi tumpuan semua pihak.

Virus Corona ditemukan saintis sejak 1960-an

September 5, 2021

Sesiapa sahaja boleh menulis meramal akan wujud di kemudian hari wabak akan berlaku. Tidak salah pun. Segala kemungkinan boleh terjadi seperti akan timbulnya pandemik Covid-19 yang sedang berlaku sekarang.

AstraZeneca tiada unsur babi

August 28, 2021

Hanya MUI (Majlis Ulama Indonesia) sahaja nampak pelik dan terlalu rigid dalam isu ini. Sedangkan ulama lain seluruh dunia tiada masalah pun. Dalam masa yang sama mereka juga membuat kenyataan tegas yang mengharuskan penggunaan vaksin atas dasar darurat.

Sketsa di Pusat Pemberian Vaksin

August 26, 2021

P: Dr saya tak mboh (tak nak) cucuk vaksin dos 2 ni.

Beberapa kekeliruan mengenai ibu hamil dan vaksin Covid-19

August 14, 2021

Kajian mendapati ibu hamil mudah dijangkiti oleh Covid-19 tiga kali ganda dari orang biasa. Apabila sudah dijangkiti kemungkinan untuk bergejala teruk kategori 3, 4 dan lima adalah tinggi mencecah 70% dari mereka.

Perlukah ujian antibodi Covid-19 dilakukan?

August 9, 2021

Terdapat setengah pihak yang cuba mengelirukan masyarakat dengan memberi idea supaya diadakan ujian antibodi selepas cucuk vaksin dos pertama.

Vaksin tidak ada magnet atau mikrocip

July 31, 2021

Tular semula video yang mengaitkan badan lekat magnet atau besi selepas diberi vaksin. video itu sudah berlegar sejak bulan Mei lepas lagi. Kajian telah dinyatakan dalam webiste Fullfact bahawa, kejadian magnet atau besi yang melekat kepada badan itu adalah tidak berkaitan dengan vaksin.