VIDEO
[FOTO] Destinasi berkelah Air Terjun Kanching
15 jam lalu

Air terjun di Taman Eko Rimba Kanching atau Hutan Lipur Kanching yang terletak kira-kira 30 minit perjalanan dari Bandaraya Kuala Lumpur ini cukup terkenal bagi penduduk di Selangor dan Kuala Lumpur.

[FOTO] Taman burung terbesar di Malaysia
October 18, 2021

Sebut sahaja Taman Burung Kuala Lumpur, semua orang tahu. Lokasi tarikan pelancong utama di Kuala Lumpur ini mula dibuka secara rasmi pada 15 November 1991 yang berkeluasan lebih dari 20 ekar.

[FOTO] KTMB mula operasi ETS ke Padang Besar
October 15, 2021

KTM Berhad memulakan operasi ETS dari KL Sentral ke stesen Padang Besar bermula semalam bagi menyahut kebenaran merentas negeri yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri baru-baru ini.

[FOTO] Bekalan air buat yang terjejas
October 14, 2021

Krisis air yang melanda Lembah Kelang sejak semalam akibat daripada baikpulih sistem pembentungan utama mengakibatkan ramai yang terkesan.

[FOTO] Aquaria KLCC kembali jadi tumpuan
October 12, 2021

Bagi mereka yang belum tahu, Aquaria KLCC kembali dibuka untuk orang awam dan bilangan pengunjung pada satu-satu masa dihadkan atas faktor keselamatan di kala pandemik Covid19 ini.

[FOTO] TBS bakal kembali sibuk
October 11, 2021

Terminal Bersatu Selatan (TBS) bakal menjadi tumpuan apabila Perdana Menteri mengumumkan kebenaran rentas negeri bagi mereka yang sudah lengkap vaksinasi.

[FOTO] Vaksinasi remaja teratur dan lancar
October 9, 2021

Pemerhatian kami di Pusat Pemberian Vaksin (PPV) di SJK(C) Tsun Jin, Kuala Lumpur mendapati para petugas kesihatan dan keselamatan berjaya menguruskan kehadiran para remaja yang hadir bersama penjaga dengan begitu teratur dan sistematik.

[FOTO] Food truck jambatan angkat
October 2, 2021

Dibuka pada hari Khamis, Jumaat dan Sabtu, bermula dari jam 4 petang hingga 10 malam.

[FOTO] Warga kota kembali berekreasi
September 27, 2021

Tinjauan sekitar Taman Tasik Perdana dan Tugu Negara mendapati warga kota sudah mula meluangkan waktu bersama keluarga di luar rumah. Jelas terpancar wajah keceriaan di wajah anak-anak kecil berlari-lari kegembiraan di sekitar taman ini. Berbeza pada hujung minggu pertama Fasa kedua Pelan Pemulihan Negara dimana orang ramai masih risau untuk membawa keluarga mereka ke tempat-tempat awam.

[FOTO] Dron pantau pematuhan SOP
September 25, 2021

Unit Dron, Pasukan Gerakan Udara (PGU) Polis Diraja Malaysia (PDRM) ditugaskan untuk memastikan orang ramai sentiasa mematuhi SOP ketika beriadah di tempat-tempat awam.

[FOTO] Nelayan rugi akibat projek tambakan laut
September 22, 2021

Projek tambakan laut selatan Pulau Pinang (PSR) mendapat tamparan apabila Lembaga Rayuan Jabatan Alam Sekitar (JAS) mengetepikan kelulusan penilaian impak alam sekitar (EIA) projek ini. Projek ini menjejaskan kehidupan nelayan serta memberi impak kepada ekosistem perikanan di kawasan tersebut. PSR akan membina 3 buah pulau di mana akan dijual untuk menampung kos projek di bawah Pelan Induk Pengangkutan Pulau Pinang (PTMP).

[FOTO] Petaling Street kembali ‘bernafas’
September 22, 2021

Setelah beberapa bulan dibelenggu dengan Perintah Kawalan Pergerakan, akhirnya para peniaga di “Petaling Street” dibenarkan untuk beroperasi kembali. Tinjauan kami semalam, mendapati sudah hampir separuh peniaga di sini sudah berniaga biarpun sambutan warga kota masih lagi kurang. Kemungkinan orang ramai tidak tahu Petaling Street sudah mula beroperasi ataupun masih ada yang masih menanti untuk lengkap proses vaksinasi sebelum berani hendak ke tempat-tempat tumpuan orang ramai ini.