VIDEO
[FOTO] Pasca banjir di Kampung Padang Jawa
December 26, 2021

Tinjauan Agenda Daily di Kampung Padang Jawa, Mukim Bukit Raja selepas 7 hari kejadian banjir besar. Para penduduk masih lagi dalam proses pembersihan dan kelihatan masih banyak longgokan sampah kesan daripada tragedi banjir yang lepas.

[FOTO] Genap 28 tahun tragedi Highland Towers
December 11, 2021

Tragedi Highland Towers masih segar dalam ingatan sebahagian besar rakyat Malaysia pada hari ini walaupun ia berlaku 28 tahun yang lalu.

[FOTO] Menara kedua tertinggi tapi taraf hidup masih rendah
December 6, 2021

Kelihatan warga kota melakukan proses jual beli barangan “second hand” yang bermula dari jam seawal 6 pagi hingga jam 10 pagi berhampiran dengan Merdeka 118.

[FOTO] Suasana sekitar perlawanan akhir Piala Malaysia 2021
December 1, 2021

Ini adalah suasana yang akan dialami oleh mereka yang melawat Stadium Bukit Jalil pada hari perlawan akhir Piala Malaysia antara pasukan Kuala Lumpur City dan JDT.

[FOTO] Kampung Lembah Jaya Utara selepas banjir
November 24, 2021

Penduduk Kampung Lembah Jaya Utara yang terjejas dengan banjir kilat susulan hujan lebat pada Isnin lalu kini berdepan dengan kesan lumpur dan sampah sarap

[FOTO] Pameran rakam kesan Covid-19
November 17, 2021

Foto boleh dijadikan medium penceritaan pengalaman rakyat Malaysia menempuh pandemik Covid-19.

[FOTO] Penangan Kuih Keria Antarabangsa
November 11, 2021

Kuih keria antarabangsa boleh dikatakan sebagai kuih ikonik negeri Melaka. Diusahakan oleh Allahyarhamah Hajah Rahmah sejak tahun 1979 dan kini diwarisi oleh keluarganya.

[FOTO] Calon-calon Perikatan Nasional PRN Melaka
November 8, 2021

Seramai 28 orang calon dipilih mewakili Perikatan Nasional (PN) bagi menghadapi Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka pada 20 November, ia terdiri pelbagai latar belakang sama ada calon muda dan juga berpengalaman.

[FOTO] Suasana Brickfield sempena persiapan Deepavali
November 4, 2021

Tinjauan Agenda daily di lokasi membeli belah yang popular sempena Deepavali di Jalan Ipoh dan Little India di Brickfield mendapati suasana begitu meriah dengan lagu-lagu perayaan dan gerai-gerai jualan.

[FOTO] Citarasa Thai di Festival Makanan Halal Malaysia-Thailand
November 3, 2021

Bagi mereka yang merindui masakan asli dari Thailand, bolehlah singgah ke Malaysia-Thailand Halal Food Festival (MATHAF) bertempat di belakang Stesen Petron Taman Maluri, Kuala Lumpur.

[FOTO] Air bukit Ulu Yam
November 2, 2021

Jika anda melalui Jalan Ulu Yam Baru – Batu Caves, sudah pasti akan akan dapat melihat kenderaan berhenti di tepi jalan dengan tong air yang bersusun di tepi bukit. Ini adalah kerana mereka berhenti untuk mendapatkan air bukit asli di sini.

[FOTO] Konsert Rockestra Nostalgia hiburkan warga kota
October 31, 2021

Bila sebut saja Panggung Aniversari di Taman Botani Perdana atau dulu dikenali sebagai Taman Tasik Perdana, sudah pasti menggamit kenangan lama di mana tempat ini telah banyak mengukir kenangan bagi warga kota.