RENCANA

Menjaga kehormatan wanita, aib individu yang telah bertaubat

Saya kira sudah terlalu banyak contoh insiden kelancangan mulut dan biadabnya tindakan sesetengah pihak yang tanpa segan silu bercakap mengenai hal sulit seperti aib dan ciri kehormatan wanita.

October 22, 2021 ·Nur Farihah Meor

SPEEDY – Warisan sejarah penjajah dan mentaliti neo-kolonialis

Tidak ada yang lebih membanggakan pihak penjajah dan kolonialis daripada mengekalkan warisan penjarahan dan perhambaan mereka ke atas negara, wilayah dan bangsa yang pernah dijajah oleh mereka.

October 20, 2021 ·Mohd Luttfi

Vaksin tiada paksaan, sama seperti lesen memandu

Soalan: Saya tidak setuju terus paksa disuntik vaksin terhadap pegawai kerajaan. Perlu dilihat kerana pemikiran mereka berbeza-beza. Mereka mempunyai hak asasi. Apakah pandangan tuan?

October 17, 2021 ·Dr Suhazeli Abdullah

Pulau Batu Putih, harga air Singapura atau petanda PRU sudah dekat

1. Baru ni keluar kenyataan PM, dia set up satu Task Force. Tujuannya nak check balik kes Pulau Batu Putih yang Malaysia kalah dengan Singapura. Isunya, kenapa semakan kes tak dibuat oleh Kerajaan PH pada tahun 2018? Bagi mereka yang tertinggal keretapi, saya cuba ulas kes ni, supaya tak ramai yang spin untuk kepentingan politik.

October 14, 2021 ·Liyana Marzuki

Kenapa Sudan tangkap dan rampas aset Petronas?

1. Kita dikejutkan hari ini dengan tindakan melampau Sudan yang keluarkan waran tangkap kepada pengurus Petronas di Sudan, beberapa hari selepas merampas aset Petronas di sana.

October 14, 2021 ·Abdul Muein Abadi

Marching towards new battlefield of endemicity, with new strategies

Alhamdulilah and thank you, to all our frontline workers and those behind the scenes who have played pivotal roles in flattening the curve.

October 13, 2021 ·Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah

Ucapan penuh Perdana Menteri mengenai kebenaran rentas negeri esok

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh, salam sejahtera dan salam Keluarga Malaysia

October 10, 2021 ·Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob

Ubat tahan sakit hospital bukan produk sampah

Saya nampak ada maklumat / status katanya datang daripada seseorang yang TIADA kepakaran didalam bidang sub-spesialiti buah pinggang menyatakan ubat tahan sakit adalah SAMPAH dan menyebabkan kerosakan buah pinggang. Lepas itu, ramai jurujual produk terlompat-lompat lah keseronokan kata ubat hospital sampah.

October 8, 2021 ·Rafidah Abdullah

Melindungi umat Islam daripada murtad, kenapa DAP persoal?

Semalam sewaktu sesi soal jawab Menteri di Dewan Rakyat, ketika giliran Menteri di JPM Hal Ehwal Agama Senator Idris Ahmad, ahli Parlimen DAP Bukit Bintang, Fong Kui Lin telah bertanya soalan tambahan:

October 7, 2021 ·Roslan Shahir Datuk Mohd Shahir

Covid-19: Melihat sinar di hujung terowong yang panjang

Kes pertama rakyat Malaysia disahkan dijangkiti Covid-19 membabitkan seorang lelaki berusia 41 tahun yang dirujuk ke Hospital Sungai Buloh, Selangor pada 2 Februari 2020.

October 4, 2021 ·Razali bin Zakaria

Pengsan selepas vaksinasi

Pada Disember 2020 dahulu berlaku kejadian seorang jururawat di Alabama US pengsan sejurus vaksin Covid-19. Video beliau pengsan itu viral seluruh dunia kerana permulaan pemberian vaksin Covid-19 menjadi tumpuan semua pihak.

October 3, 2021 ·Dr Suhazeli Abdullah

Mak berhutang beli laptop, anak di kolej kata laptop buruk!

Hari ini, 2 pelanggan membatalkan pembelian laptop.

September 29, 2021 ·Abu Hurairah Roslan
POPULAR MINGGU INI