Rencana

J-KOM: Berulangnya kesalahan masa lampau

Yang peliknya, penggunaan J-KOM, ataupun lebih dikenali sebagai JASA sebelum ini, untuk tujuan politik pernah dikritik oleh Anwar serta kuncu-kuncunya semasa mereka berada di pihak pembangkang.

June 2, 2023 ·Abdul Fathul Salahuddin

Melayu muda lupa bersama Pakatan Harapan

Banyak kenyataan mereka yang terdahulu dilupakan, terbukti dengan nyata dan benar sekiranya kita merujuk kepada kenyataan awal mereka sebelum menjadi kerajaan dan selepas menjadi kerajaan.

June 1, 2023 ·Tan Sri Abdul Hadi Awang

UMNO, DAP, PKR alliance – Towards marital bliss or total disaster?

Even in reality, if a man is married to a woman for so many years and then decides to divorce her, it is only humanely correct that he waits for a certain period of time for the dust to settle before getting hitched again.

June 1, 2023 ·Jeremy Lee Teck Soon

Gerakan mampu buat kejutan di PRN dengan sokongan Bersatu, PAS

Dengan sokongan kuat sekutunya dalam Perikatan Nasional, Pas dan Bersatu, parti ini boleh dikatakan berada pada ambang kejayaan dalam pilihanraya negeri (PRN) yang akan datang.

June 1, 2023 ·Abdul Manaf Hanafi

Stop the lies and hypocrisy, please

We were all excited about the ceramah, fired up, and eager to cast our votes and make a change for a so-called better Malaysia.

May 30, 2023 ·Zainuddin Idris

Minda Presiden PAS: UMNO diheret pemimpin bersama DAP dalam kerajaan

Bukan lagi ahli-ahlinya dan umat yang menjadi keutamaan, tetapi semata-mata ingin menyelamatkan diri dan memburu jawatan yang diumpankan.

May 27, 2023 ·Tan Sri Abdul Hadi Awang

Khutbah Jumaat Selangor: Kesucian kalimah Allah yang maha Agung

Baru-baru ini umat Islam digemparkan dengan isu penggunaan kalimah Allah yang mana isu ini sebenarnya telah lama berlaku dan telah ada ketetapan-ketetapan dibuat dan diputuskan mengenainya.

May 26, 2023 ·Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS)

Biarpun gajah terbang sekalipun, akar umbi UMNO tidak akan pangkah roket!

Saya dan ramai akar umbi Umno telah mengutarakan keprihatinan kami kepada pengerusi bahagian dan menulis surat kepada kepimpinan pusat parti, tetapi suara kami tidak didengar.

May 24, 2023 ·Saifuddin Ayob

“Aku dah penatlah Xial…!”

Sepanjang saya bergelumang dalam circle politik sebagai wartawan kanan dan pemerhati politik lebih 30 tahun, inilah situasi yang paling saya takut, keliru dan rimas perut.

May 20, 2023 ·Datuk Zaini Hassan

Hubungan PAS dengan semua pihak mengikut sempadan agama Islam

PAS tetap berpegang dengan konsep bahawa politik itu sebahagian daripada agama, bukan agama menjadi sebahagian daripada politik sehingga agama boleh diperalatkan.

May 17, 2023 ·Tan Sri Abdul Hadi Awang

PN atau PH-UMNO: Pilihlah Berdasarkan Bukti, Bukan Janji

Rakyat kini semakin resah dengan kenaikan kos sara hidup, yang disebabkan oleh dasar dan keputusan yang dilaksana dibawah pemerintahan Datuk Seri Anwar Ibrahim dan kerajaan Pakatan Harapan-Barisan Nasional (PH-BN).

May 15, 2023 ·Mahathir Hj Mohd Rais

‘Tanpa disedari DAP sedang ‘membunuh’ UMNO secara lembut’

Bekas Ketua Setiausaha Sulit Perdana Menteri Kelapan, Datuk Dr. Marzuki Mohamad berkata, tanpa sokongan asas orang Melayu, UMNO hilang keabsahan politiknya dan hilang nilainya dalam politik Malaysia.

May 15, 2023 ·Datuk Dr. Marzuki Mohamad
Popular
Proklamasi Orang Melayu 2023
March 19, 2023
Wajarkah UEC diiktiraf?
November 28, 2022
Di mana kedudukan Bumiputera dalam “Membangun Malaysia Madani”‘?
January 20, 2023
Nepotisme, kronisme dan kabel
February 1, 2023
J-KOM: Berulangnya kesalahan masa lampau
June 2, 2023