Rencana

Luncai sedang terjun dengan labu-labunya, biarkan! biarkan!

Parti itu sedang dilanda masalah sekarang. Perang saudara sesama mereka sudah tidak dapat dielak lagi. Walaupun pemimpin-pemimpinnya cuba menafikannya, walaupun mereka berkata ia cuma kocak air di dalam cawan, tapi semua orang tahu cakap mereka dari dahulu, kini dan selamanya memang tak boleh pakai.

15 jam lalu ·Lt Kolonel Bersekutu (PA) Abd Razak Khamis

Teen depression

According to the Malaysian Health & Morbidity Survey 2017, 1 in 5 teenagers in Malaysia are depressed, 2 in 5 suffer from anxiety and 1 in 10 are stressed.

June 29, 2022 ·Dr Azhar Md Zain

Pembangkang harus rapatkan saf ketika UMNO kini retak menunggu belah

Jika PRU-15 diadakan lebih awal atau dalam tahun ini juga, parti-parti pembangkang mempunyai potensi untuk mencipta skrip yang berbeza daripada Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka dan Johor sebelum ini.

June 29, 2022 ·M.Sivaraman

Zahid tak faham, dari formulalah datang penyelesaian

Pimpinan UMNO kelam-kabut mahu menutup kemaluan apabila idea paling hebat yang datang dari mereka hanyalah untuk menubuhkan Lembaga Unggas (Ayam) Negara bagi menangani krisis bekalan makanan yang menyebabkan harga barang naik melambung.

June 27, 2022 ·Rafizi Ramli

Hypocrisy in governance is a sign of ministers’ lack of interest on rakyat’s suffering

Are the people in corridors of power still ignorant? The band aid through BKM to counter the removal of essential good subsidies isn’t sustainable and how about those who do not fall under B40 category who are equally distraught?

June 24, 2022 ·Ismail Hasnan

Keluarga saya boleh makan seminggu dengan RM100

Apa yang anda boleh beli dengan RM100 hari ini? Nah, untuk orang kaya, mungkin dua keping kek keju dan dua kopi di Starbucks atau Coffee Bean.

June 24, 2022 ·Nik Imran Nik Hussein

Siapa orang UMNO layak jadi PM kalau Ismail Sabri lemah? Zahid?

Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob semalam (22 Jun 2022) menjadi sasaran serangan yang dilihat mempunyai agenda tersembunyi dalam kalangan pemimpin UMNO, tatkala pentadbirannya berusaha mengatasi masalah inflasi dan kos sara hidup yang membelenggu rakyat.

June 23, 2022 ·Razali bin Zakaria

Dakwaan terima dana UKSB: Kenapa musuh politik Muhyiddin berpesta?

Maka berpestalah juak-juak politik dan musuh politik Muhyiddin Yassin apabila dalam kes rasuah Ahmad Zahid Hamidi salah seorang saksi mendakwa Muhyiddin antara penerima dana daripada UKSB.

June 18, 2022 ·Zulkiflee Bakar

Menteri sepatutnya dilantik berdasarkan kualiti, bukan kuota

Pada masa lalu, kita telah melihat ramai Menteri yang tidak berkemampuan yang langsung tidak berkelayakan dan tidak dapat menjalankan tugasnya.

June 17, 2022 ·Augustine Abdullah Peters

Tolak Bersatu, DAP lebih rela kerjasama dengan UMNO?

Adakah DAP sudah ubah perjuangannya, berubah menjadi parti yang hipokrit dan pentingkan diri sendiri? Sudah hilangkah asas perjuangan sosial demokrasi yang menjadi teras penubuhannya.

June 13, 2022 ·Muhammmad Saufi Sulaiman

Hukum orang Islam menyertai perayaan Bon Odori

Mukadimah

June 12, 2022 ·Bayan Linas Mufti Wilayah Persekutuan

Memartabatkan bahasa Melayu? Mulakan di Putrajaya dahulu

Bahasa Melayu telah diangkat sebagai bahasa kebangsaan Malaysia sejak Persekutuan Tanah Melayu mencapai kemerdekaan pada tahun 1957, seterusnya membentuk Malaysia menerusi penyertaan Sabah dan Sarawak pada tahun 1963.

June 11, 2022 ·Dr. Mohd Hazmi Mohd Rusli
Popular
Pembangkang harus rapatkan saf ketika UMNO kini retak menunggu belah
June 29, 2022
Luncai sedang terjun dengan labu-labunya, biarkan! biarkan!
June 30, 2022