RENCANA

Apa salah Anwar?

Anwar Ibrahim ibarat halalkan apa cara sekalipun jika menguntungkan. Beza sangatkah dengan kritikan dilontar kepada PAS setiap kali Hadi Awang dan Ibrahim Man bila mempertahankan salahlaku oleh kerajaan?

November 27, 2021 ·Ismail Hasnan

UMNO usah leka, Bersatu hanya tunggu masa

Sehari selepas Barisan Nasional (BN) menang Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka, sudah ada saranan daripada beberapa pemimpin UMNO supaya Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob menimbang menyegerakan Pilihan Raya Umum (PRU-15).

November 27, 2021 ·Shamsul Abu Bakar

Melaka melumpuhkan Pakatan Harapan

Pilihan Raya Umum Negeri Melaka yang ke-15 (PRN15) telah pun selesai dan pemenangnya telah pun diketahui. Ia telah mendapat liputan yang meluas malah seluruh negara memberikan tumpuan kepadanya.

November 25, 2021 ·Roslan Shahir Datuk Mohd Shahir

Gesa Ismail Sabri percepat PRU makna UMNO tak sabar nak tukar PM

Sebaik saja menang bergaya dalam PRN Melaka, macam sudah tak sabar lagi UMNO mahu PRU15 diadakan dengan segera.

November 22, 2021 ·Shahbudin Husin

Kedah batal premis judi

Kerajaan Negeri Kedah melalui Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) mengumumkan bahawa tidak akan lagi mengeluarkan mana-mana kelulusan lesen premis judi di seluruh negeri Kedah dan menghadkan penjualan minuman keras secara terbuka kepada semua pengguna bukan Islam di semua PBT.

November 18, 2021 ·Tan Sri Abdul Hadi Awang

Pelancaran Ikrar Perikatan Nasional Bagi Pilihan Raya Negeri Melaka

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum wa rahmatullahi wa barakatuh dan salam sejahtera.

November 14, 2021 ·Tan Sri Muhyiddin Yassin

Masih ada individu degil, tak percaya kewujudan Covid-19

Pandemik Covid-19 sudah hampir 2 tahun, tetapi masih ada lagi yang tak percaya Covid-19 itu wujud. Sedangkan sudah banyak kajian dan laporan pakar seluruh dunia menerangkan wujudnya Covid-19.

November 9, 2021 ·Dr Suhazeli Abdullah

Pengeluaran luar biasa: KWSP fokus pulihkan simpanan persaraan ahli

Berikutan penyediaan beberapa kemudahan pengeluaran yang disebabkan oleh pandemik Covid-19, Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) kini fokus dalam membantu ahli membina semula simpanan mereka demi masa depan persaraan mereka. Kemudahan pengeluaran tersebut bersifat luar biasa dan diperkenalkan berikutan pandemik yang telah memberikan impak besar terhadap ekonomi negara.

October 31, 2021 ·Kumpulan Wang Simpanan Pekerja

Mendulang kelah kayangan

Pengalaman berharga kami lalui apabila berpeluang menelusuri Tasik Kenyir menuju ke Santuari Kelah, Kuala Brang, Terengganu.

October 31, 2021 ·Zarina Awang

Adakah individu tidak divaksin pembawa virus?

Antara slogan yang mereka perjuangkan adalah hak asasi. Kerajaan tidak sepatutnya menyekat kebebasan rakyat terutama mereka yang tidak mahu vaksin.

October 29, 2021 ·Dr Suhazeli Abdullah

Kerjasama dengan PAS rancangan UMNO pecah-belahkan PN

Ada seperkara yang menjadi perhatian khalayak, khususnya pengundi di Melaka, susulan mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) UMNO malam tadi yang dikira mesyuarat terakhir sebelum penamaan calon Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka pada 8 November ini.

October 29, 2021 ·Tok Akhi

BN kena kompaun RM10,000: Najib ada RM114 juta, duit poket Ku Nan saja RM2 juta

Kementerian Kesihatan (KKM) menerusi Pejabat Kesihatan Kepong mengeluarkan kompaun terhadap Barisan Nasional (BN) kerana melanggar prosedur operasi standard (SOP) Fasa 4 Pelan Pemulihan Negara (PPN) malam tadi.

October 28, 2021 ·Tok Akhi
POPULAR MINGGU INI