PN, PH nyanyi lagu Aishah ‘Janji Manismu’, kata Presiden UMNO

Zahid mendakwa kerajaan PH tidak menunaikan janji.

Tatkala, timbalannya menasihati pemimpin UMNO berhenti mengeluarkan kenyataan yang boleh mengeruhkan keadaan dalam parti, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi yang mungkin menganggap bahawa dia memiliki ‘kuasa’ presiden, tidak mempedulikannya.

Malah, malam tadi Ahli Parlimen Bagan Datuk itu menyindir kerajaan Perikatan Nasional (PN) dan Pakatan Harapan (PH).

Beliau menyamakan kerajaan PN seperti kerajaan PH kerana tidak mempunyai hala tuju dan garis panduan yang boleh dilaksanakan untuk kepentingan rakyat.

Sebaliknya, Presiden UMNO itu berkata, berbeza dengan Barisan Nasional (BN) yang terlebih dahulu merangka manifesto Pilihan Raya Umum (PRU) untuk ditawarkan kepada rakyat.

“Kita boleh menilai sendiri apa yang dilakukan PH ketika itu. Berbagai alasan diberikan kerana tidak mampu menunaikan janji. Padahal sebelum PRU-14 pasukan mereka jugalah yang memasang khemah pengakap di Dataran Merdeka bagi menuntut PTPTN dihapuskan.

“Begitu juga kerajaan sedia ada. Kerajaan Perikatan Nasional (PN) terbentuk selepas Tun Dr Mahathir Mohamad meletakkan jawatan. Kita jelas bahawa tiada manifesto dalam kerajaan ini. Maka, tiada hala tuju dan garis panduan yang boleh dilaksanakan,” katanya dalam akaun Facebook.

Zahid percaya rakyat masih ingat detik di mana PH menjanjikan bulan dan bintang semata-mata untuk menumbangkan BN tetapi tidak mampu dilaksanakan.

“Modal yang mereka gunakan tidak lain dan tidak bukan hanyalah fitnah serta janji-janji manis yang tidak mampu untuk dilaksanakan. Seperti lagu nyanyian Aishah berjudul Janji Manismu,” katanya.

POPULAR