No Anwar, No DAP, Yes Bersatu, kata Hishammuddin

Ketua UMNO Bahagian Sembrong, Datuk Seri Hishammuddin Hussein mengakui pernah menjadi mangsa politikus, termasuk di dalam UMNO sendiri sejak tiga tahun lalu.

Katanya, perkara seperti itu sudah menular sejak sekian lama dan boleh menjejaskan UMNO sekiranya tidak dbendung.

“Saya sendiri telah menjadi mangsa selama tiga tahun, tapi saya masih kekal dalam UMNO. Dituduh macam-macam tetapi masih lagi bersama-sama di dalam UMNO.

“Mereka boleh tuduh saya mengkhianati parti, saya hendak lompat parti, tetapi sudah tiga tahun saya masih lagi dalam parti. Jika kita habiskan masa tiga tahun lalu hanya memikirkan Datuk Hisham hendak lompat parti atau tidak, itu hanya membazirkan masa dan tidak akan membantu membina UMNO kembali, dalam keadaan yang kita harapkan,” katanya di Paloh, Johor, hari ini.

Mengenai audio suara mirip Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi berbual dengan Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, beliau berkata, Zahid sendiri sudah menyatakan bahawa rakaman itu satu kepalsuan.

“Bagi saya yang penting ialah pendirian parti dan kalau kita balik kepada pendirian MKT (Majlis Kerja Tertinggi) dan PAU (Perhimpunan Agung UMNO) jelas apa sebenarnya yang UMNO mahukan.

“Sama ada benar atau tidak, palsu atau tidak rakaman tadi tidak menjadi satu perkara yang membimbangkan saya kerana semua tahu pendirian parti daripada awal no anwar no dap dan yes Bersatu sehingga PRU15,” katanya.

Pada masa sama, bekas Naib Presiden UMNO itu mengajak semua pihak berhenti untuk melaga-lagakan pemimpin kerana apa yang penting ialah menjaga kestabilan parti.

“Usaha untuk melaga-lagakan pemimpin, usaha untuk mewujudkan kem-kem tertentu mesti berhenti, kerana apa yang penting sekarang adalah untuk kita kukuhkan parti kita selepas Perhimpunan Agung UMNO baru-baru ini,” katanya.

POPULAR