Hadi akui kecewa dengan sikap biadab UMNO

Datuk Seri Abdul Hadi Awang selepas mengunci mulut sejak berakhir Perhimpunan Agung UMNO 2020 (2020) baru-baru ini akhirnya membuka mulut dengan membidas UMNO yang bersikap biadab kerana menghentam Bersatu dalam perbahasan pemimpin mereka.

Presiden PAS itu berkata UMNO tidak sewajarnya bercakap kasar kepada rakan dan menjadi punca kepada perpecahan sesama agama serta bangsa.

“Ummah yang dimaksudkan ialah umat Islam dan juga kalangan bukan Islam yang tidak ekstrem. Inilah agenda perpaduan kita.

“Maka jangan kita berkasar terhadap rakan kita. Sebaliknya kita mesti menjalinkan hubungan bersaudara dan berukhuwah sesama kita.

“Jangan pula kita menjadi sebab berlakunya perpecahan. Bersabar dan jadilah pendamai,” katanya dalam satu kenyataan.

Ahad lalu, Hadi terus beredar pulang keluar dari Dewan PWTC dan mengunci mulut tanpa sebarang komen sebaik selesai ucapan dasar yang disampaikan oleh Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi pagi ini.

Abdul Hadi yang dikawal ketat diiring keluar dari dewan dan enggan memberikan sebarang komen apabila ditanya wartawan berhubung ucapan dasar yang disampaikan Zahid.

Jelas kekecewaan diraut wajah Abdul Hadi semasa berjalan keluar dan satu komen pun tidak keluar daripada mulut presiden parti Islam apabila ditanya mengenai pendiriannya selepas mendengar ucapan yang diberikan oleh Zahid.

BERITA BERKAIT
POPULAR