Erwan Tahir bukan Ketua Bersatu Putrajaya

Dr Erwan Mohd Tahir yang menyertai UMNO semalam bukanlah Ketua Bahagian Bersatu Putrajaya, sebaliknya dia telah meletak jawatan itu pada 10 Oktober 2020, setelah gagal dalam pemilihan pada tahun yang sama.

Memperbetul kenyataan dalam UMNO Online, Pemangku Ketua Bersatu Putrajaya, Fathul Azam Hashim menjelaskan Erwan meletak jawatan sambil disaksikan Ahli Jawatankuasa Bahagian dan Ketua-Ketua Cawangan pada tarikh itu.

“Memetik laporan siaran Facebook UMNO Online, Bersatu Putrajaya ingin memperbetulkan pernyataan dan menyatakan bahawa Datuk Seri Erwan Tahir bukan lagi merupakan Ketua Bahagian Bersatu di Putrajaya semasa beliau menyertai semula UMNO,” katanya dalam satu kenyataan sambil menjelaskan Erwan kalah dalam pemilihan jawatan Naib Presiden parti tahun lalu.

Menurutnya, sepanjang tempoh kekosongan jawatan tersebut beliau telah memangku sekali gus menyandang jawatan Ketua Bahagian Bersatu Putrajaya.

“Ingin dimaklumkan juga, Bersatu Putrajaya tidak terkesan dengan perletakan jawatan beliau. malah semakin mendapat sambutan keahlian dari warga putrajaya.

“Bersatu Putrajaya juga berjaya menubuhkan 9 cawangan baru dengan keahlian baru sebanyak 1,030 ahli dan giat menyantuni penduduk Putrajaya dengan berbagai program dan bantuan,” katanya.

BERITA BERKAIT
POPULAR