Zahid ditanya siapa sebenarnya yang bermimpi di siang hari

March 31, 2023

Walaupun UMNO kini berada pada kedudukan yang paling lemah dalam sejarahnya dengan hanya 26 kerusi di Parlimen, presiden parti itu dengan jawatan Timbalan Perdana Menterinya, seolah tidak merasakan apa-apa.

Zahid mungkin gagah, tapi UMNO semakin lemah, bakal lenyap

March 23, 2023

Berikutan selesainya proses pemilihan pucuk pimpinan tertinggi UMNO hujung minggu lalu seorang penganalisa politik dalam akhbar The Star, Joceline Tan, membuat ulasan panjang lebar bawah tajuk: “Zahid stronger than ever after UMNO polls” ataupun “Zahid muncul makin gagah setelah (selesai) pemilihan UMNO”.

Menanti angin perubahan di tiga negeri PH, apakah ada kejutan?

February 18, 2023

Pilihan Raya Negeri (PRN) untuk enam buah negeri iaitu Kedah, Kelantan, Terengganu, Selangor, Negeri Sembilan dan Pulau Pinang dijangka diadakan bila-bila masa selewat-lewatnya suku kedua tahun ini.

Lihatlah nanti PH akan kuburkan UMNO, bukan Bersatu atau PAS

January 14, 2023

Kekalahan kerajaan campuran Pakatan Harapan-Barisan Nasional (PH-BN) ketika Pilihan Raya Umum (PRU) Parlimen Padang Serai pada 7 Disember 2022 lalu iaitu kira-kira dua minggu setelah Datuk Seri Anwar Ibrahim mengangkat sumpah Perdana Menteri (PM) ke-10 pada 24 November tahun sama, langsung tidak memberi isyarat yang baik buat kerajaan baharu ini.

Isu anak Loh: Usah dibiar berulangnya tragedi Natrah

April 2, 2022

Pada 21 Febuari 2022 iaitu lebih sebulan lalu Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur telah membenarkan permohonan habeas corpus ibu tunggal Puan Loh Siew Hong untuk mendapatkan semula hak penjagaan tiga anaknya, dua perempuan kembar 14 tahun dan seorang lelaki 10 tahun.

Kenapa Loh mahu tukar agama anak-anak setelah dapat penjagaan?

March 26, 2022

Tidak ada rakyat Malaysia yang beragama Islam apatah lagi yang waras boleh rasa tenang menerima berita ini. Menjelang Ramadan kita dikejutkan dengan berita pedih ini.

Mujur Selangor punya Sultan yang prihatin, jika harapkan PH membatu saja

February 28, 2022

Kes Covid 19 di negeri Selangor sering mencatatkan yang tertinggi di antara negeri-negeri lain. Pada Rabu 23 Febuari kes baru seluruh negara yang dilaporkan adalah sebanyak 31,119 dan Selangor sahaja mencatatkan 7,798 kes.

DAP kekal sebagai ancaman terbesar

December 9, 2021

Ancaman terbesar buat parti-parti Melayu Islam di tanahair samada disedari ataupun tidak sebenarnya adalah DAP.

Melaka melumpuhkan Pakatan Harapan

November 25, 2021

Pilihan Raya Umum Negeri Melaka yang ke-15 (PRN15) telah pun selesai dan pemenangnya telah pun diketahui. Ia telah mendapat liputan yang meluas malah seluruh negara memberikan tumpuan kepadanya.

Melindungi umat Islam daripada murtad, kenapa DAP persoal?

October 7, 2021

Semalam sewaktu sesi soal jawab Menteri di Dewan Rakyat, ketika giliran Menteri di JPM Hal Ehwal Agama Senator Idris Ahmad, ahli Parlimen DAP Bukit Bintang, Fong Kui Lin telah bertanya soalan tambahan: