Isu anak Loh: Usah dibiar berulangnya tragedi Natrah

April 2, 2022

Pada 21 Febuari 2022 iaitu lebih sebulan lalu Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur telah membenarkan permohonan habeas corpus ibu tunggal Puan Loh Siew Hong untuk mendapatkan semula hak penjagaan tiga anaknya, dua perempuan kembar 14 tahun dan seorang lelaki 10 tahun.

Kenapa Loh mahu tukar agama anak-anak setelah dapat penjagaan?

March 26, 2022

Tidak ada rakyat Malaysia yang beragama Islam apatah lagi yang waras boleh rasa tenang menerima berita ini. Menjelang Ramadan kita dikejutkan dengan berita pedih ini.

Mujur Selangor punya Sultan yang prihatin, jika harapkan PH membatu saja

February 28, 2022

Kes Covid 19 di negeri Selangor sering mencatatkan yang tertinggi di antara negeri-negeri lain. Pada Rabu 23 Febuari kes baru seluruh negara yang dilaporkan adalah sebanyak 31,119 dan Selangor sahaja mencatatkan 7,798 kes.

DAP kekal sebagai ancaman terbesar

December 9, 2021

Ancaman terbesar buat parti-parti Melayu Islam di tanahair samada disedari ataupun tidak sebenarnya adalah DAP.

Melaka melumpuhkan Pakatan Harapan

November 25, 2021

Pilihan Raya Umum Negeri Melaka yang ke-15 (PRN15) telah pun selesai dan pemenangnya telah pun diketahui. Ia telah mendapat liputan yang meluas malah seluruh negara memberikan tumpuan kepadanya.

Melindungi umat Islam daripada murtad, kenapa DAP persoal?

October 7, 2021

Semalam sewaktu sesi soal jawab Menteri di Dewan Rakyat, ketika giliran Menteri di JPM Hal Ehwal Agama Senator Idris Ahmad, ahli Parlimen DAP Bukit Bintang, Fong Kui Lin telah bertanya soalan tambahan:

Apa yang Guan Eng mahu sebenarnya?

September 14, 2021

DAP sememangnya tidak pernah senang dengan PAS. Mereka mahu menggambarkan PAS ini sebagai sebuah gerakan politik yang ekstrem yang kononnya tidak toleran dan mahu memaksa rakyat Malaysia yang berbilang agama menerima Islam.

Siapa di belakang syarikat untuk majukan Hutan Simpan Kekal Kuala Langat Utara?

September 2, 2021

Hari Kemerdekaan negara ke 64 diraikan di Selangor dengan sekali lagi terputusnya bekalan air melibatkan 463 kawasan akibat pencemaran bau yang dikesan di stesen pam air mentah di Jenderam Hilir.

Tak perlu lagi kerajaan perpaduan atau CSA

August 21, 2021

Apabila kerajaan hilang majoriti berbagai usaha telah dilakukan untuk menyelamatkannya demi rakyat dan masa depan negara.

Rupanya untuk angkat Anwar jadi PM. Itulah yang sebenarnya…

August 13, 2021

Sebelum ini mereka mendakwa kerajaan ini gagal, mereka lantang menentang proklamasi darurat, kemudian mereka mendesak Parlimen segera bersidang.