Melaka melumpuhkan Pakatan Harapan

November 25, 2021

Pilihan Raya Umum Negeri Melaka yang ke-15 (PRN15) telah pun selesai dan pemenangnya telah pun diketahui. Ia telah mendapat liputan yang meluas malah seluruh negara memberikan tumpuan kepadanya.

Melindungi umat Islam daripada murtad, kenapa DAP persoal?

October 7, 2021

Semalam sewaktu sesi soal jawab Menteri di Dewan Rakyat, ketika giliran Menteri di JPM Hal Ehwal Agama Senator Idris Ahmad, ahli Parlimen DAP Bukit Bintang, Fong Kui Lin telah bertanya soalan tambahan:

Apa yang Guan Eng mahu sebenarnya?

September 14, 2021

DAP sememangnya tidak pernah senang dengan PAS. Mereka mahu menggambarkan PAS ini sebagai sebuah gerakan politik yang ekstrem yang kononnya tidak toleran dan mahu memaksa rakyat Malaysia yang berbilang agama menerima Islam.

Siapa di belakang syarikat untuk majukan Hutan Simpan Kekal Kuala Langat Utara?

September 2, 2021

Hari Kemerdekaan negara ke 64 diraikan di Selangor dengan sekali lagi terputusnya bekalan air melibatkan 463 kawasan akibat pencemaran bau yang dikesan di stesen pam air mentah di Jenderam Hilir.

Tak perlu lagi kerajaan perpaduan atau CSA

August 21, 2021

Apabila kerajaan hilang majoriti berbagai usaha telah dilakukan untuk menyelamatkannya demi rakyat dan masa depan negara.

Rupanya untuk angkat Anwar jadi PM. Itulah yang sebenarnya…

August 13, 2021

Sebelum ini mereka mendakwa kerajaan ini gagal, mereka lantang menentang proklamasi darurat, kemudian mereka mendesak Parlimen segera bersidang.

Mengapa mahu robohkan kota ini?

August 11, 2021

Dalam bersungguh kita berusaha menghadapi pandemik Covid-19 dengan pelbagai pelan dan rancangan demi memulihkan kehidupan rakyat dan negara rupanya pihak-pihak tertentu pula bergelut bermain politik.

Adun DAP maki hamun polis sama dengan maki rakyat Malaysia

July 7, 2021

Rakyat terus mempertikaikan insiden kekecohan di perkarangan Mahkamah Majistret Raub pagi Isnin lepas yang videonya telah viral merata.