Subkontraktor CAD, CED milik Boustead tapi dikawal bukan rakyat Malaysia

August 11, 2022

Saya telah mendedahkan bagaimana projek kapal perang LCS menggunakan dua lapis subkontraktor (iaitu CAD dan CED) sehingga menyebabkan kos naik tiga kali ganda (kos sebenar dari DCNS hanya RM397 juta tetapi yang dituntut dari kerajaan oleh subkontraktor adalah RM1.2 bilion).

Najib jangan perasan: Minat kerana bekas PM wajar ke penjara

August 1, 2022

Walaupun berlagak popular, bekas Perdana Menteri Dato’ Seri Najib Tun Razak nampak bimbang dengan susunan semula kepimpinan parti-parti Pakatan Harapan.

Zahid tak faham, dari formulalah datang penyelesaian

June 27, 2022

Pimpinan UMNO kelam-kabut mahu menutup kemaluan apabila idea paling hebat yang datang dari mereka hanyalah untuk menubuhkan Lembaga Unggas (Ayam) Negara bagi menangani krisis bekalan makanan yang menyebabkan harga barang naik melambung.

Auta Najib: PH ‘bailout’ 2019 salah, Dia ‘bailout’ ok

April 6, 2022

Selepas saya membantah gesaan Datuk Seri Najib Razak yang mahukan Kerajaan Persekutuan menggunakan wang rakyat, melalui institusi milik rakyat seperti Petronas, Khazanah atau Permodalan Nasional Berhad (PNB), untuk menyelamatkan Sapura Energy Berhad (Sapura), jawapan yang biasa dimainkan Najib ialah dengan menuding jari terhadap pentadbiran Pakatan Harapan (PH) di bawah Tun Dr Mahathir Mohamad.

Najib cuai jaga pelaburan rakyat ketika jadi Menteri Kewangan

April 4, 2022

Selepas saya mendedahkan bagaimana Sapura membayar RM983 juta kepada pengarah eksekutif sepanjang tempoh Dato’ Seri Najib Tun Razak menjadi Perdana Menteri, dia cuba mencuci tangan dengan memberi alasan Perdana Menteri atau Menteri Kewangan tidak ada kuasa dalam urusan syarikat swasta.

Penyelesaian aliran tunai Sapura: Yakin dengan tenaga profesional

April 1, 2022

Kontroversi mengenai kemelut aliran tunai yang dialami Sapura Energy Berhad menjadi isu nasional apabila Dato’ Seri Najib Tun Razak cuba mendesak Kerajaan Persekutuan (melalui institusi rakyat seperti Khazanah Nasional Berhad, PETRONAS dan Permodalan Nasional Berhad) menyelamatkan syarikat itu (sama ada dengan menyuntik dana rakyat atau mengambil alih syarikat tersebut menggunakan dana rakyat).

Mana suara Najib ketika RM983 juta dibayar kepada pengarah eksekutif Sapura?

March 31, 2022

Sejak hilang kuasa dan dijatuhkan hukuman penjara 12 tahun kerana bersalah menyeleweng dana pencen rakyat, Dato’ Seri Najib Tun Razak ghairah cuba bersuara dalam semua perkara kononnya untuk menjadi hero rakyat.

PH sudah mati akal untuk dapatkan kembali keyakinan rakyat

March 15, 2022

Keputusan Pilihanraya Negeri Johor (PRN Johor) baru-baru ini mengesahkan bahawa KEADILAN dan Pakatan Harapan telah menjadi parti ketiga selepas Barisan Nasional dan Perikatan Nasional.