Auta Najib: PH ‘bailout’ 2019 salah, Dia ‘bailout’ ok

April 6, 2022

Selepas saya membantah gesaan Datuk Seri Najib Razak yang mahukan Kerajaan Persekutuan menggunakan wang rakyat, melalui institusi milik rakyat seperti Petronas, Khazanah atau Permodalan Nasional Berhad (PNB), untuk menyelamatkan Sapura Energy Berhad (Sapura), jawapan yang biasa dimainkan Najib ialah dengan menuding jari terhadap pentadbiran Pakatan Harapan (PH) di bawah Tun Dr Mahathir Mohamad.

Najib cuai jaga pelaburan rakyat ketika jadi Menteri Kewangan

April 4, 2022

Selepas saya mendedahkan bagaimana Sapura membayar RM983 juta kepada pengarah eksekutif sepanjang tempoh Dato’ Seri Najib Tun Razak menjadi Perdana Menteri, dia cuba mencuci tangan dengan memberi alasan Perdana Menteri atau Menteri Kewangan tidak ada kuasa dalam urusan syarikat swasta.

Penyelesaian aliran tunai Sapura: Yakin dengan tenaga profesional

April 1, 2022

Kontroversi mengenai kemelut aliran tunai yang dialami Sapura Energy Berhad menjadi isu nasional apabila Dato’ Seri Najib Tun Razak cuba mendesak Kerajaan Persekutuan (melalui institusi rakyat seperti Khazanah Nasional Berhad, PETRONAS dan Permodalan Nasional Berhad) menyelamatkan syarikat itu (sama ada dengan menyuntik dana rakyat atau mengambil alih syarikat tersebut menggunakan dana rakyat).

Mana suara Najib ketika RM983 juta dibayar kepada pengarah eksekutif Sapura?

March 31, 2022

Sejak hilang kuasa dan dijatuhkan hukuman penjara 12 tahun kerana bersalah menyeleweng dana pencen rakyat, Dato’ Seri Najib Tun Razak ghairah cuba bersuara dalam semua perkara kononnya untuk menjadi hero rakyat.

PH sudah mati akal untuk dapatkan kembali keyakinan rakyat

March 15, 2022

Keputusan Pilihanraya Negeri Johor (PRN Johor) baru-baru ini mengesahkan bahawa KEADILAN dan Pakatan Harapan telah menjadi parti ketiga selepas Barisan Nasional dan Perikatan Nasional.