Melayu angkuh vis a vis Melayu malas

April 5, 2023

Sikap yang ditonjolkan pemimpin-pemimpin sebegini lazimnya kerana jiwa mereka adalah jiwa ‘penindas’! Kerana larut dalam kehendak dan kemahuan mereka untuk berkuasa mahupun kekal berkuasa.

Krisis ekonomi dunia: Bersediakah kita?

May 17, 2022

Dunia sedikit demi sedikit saban hari sedang berdepan dengan kitaran krisis keruntuhan ekonomi global, yang akan memberikan kesan cukup besar dan menghimpit sisi domestik pembangunan sosio masyarakat, berpunca dari himpitan ekonomi kewangan.

Beza Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Dr Maszlee bagai langit dan bumi!

September 9, 2021

Saya berasa amat hairan dengan tindakan Dr Dr Maszlee Malik yang mengaitkan Tan Sri Muhyiddin sebagai orang yang bertanggungjawab menyebabkan dia disuruh meletak jawatan sebagai Menteri Pendidikan oleh Tun Dr Mahathir Mohamad. Kononnya Tan Sri Muhyiddin marah kepadanya kerana tidak menyambung kontrak 1Bestarinet.

Asyraf Wajdi wajar hentikan ‘tantrum’ dan bersifat kebudakan, fokus rakyat!

August 12, 2021

Sidang media Ketua Pemuda UMNO, Asyraf Wajdi siang hari ini ternyata menunjukkan betapa kebudakan seorang yang seharusnya bergelar ‘pemimpin’ dalam sebuah parti yang wajar disegani utamanya dalam kalangan orang Melayu, namun dicalar imejnya rentetan perlakuan sebilangan pemimpin-pemimpinnya yang rakus mencari peluang untuk berkuasa demi menyelamatkan diri dari dijatuhi hukuman atas kesalahan jenayah dan pengkhianatan terhadap negara yang disabitkan ke atas mereka di mahkamah.