Pertahankan kerajaan sehingga negara dan rakyat stabil

March 22, 2022

Untuk berlaku adil kita perlu memberi pujian kepada YAB Perdana Menteri kerana beliau masih tegas berprinsip tidak mencampuri urusan mahkamah dan institusi kehakiman sepertimana prinsip yang dipegang oleh pendahulunya.

Demi sejarah: Warga Johor wajar tolak parti wakil penyamun & gurunya

February 7, 2022

1) Warga Johor terutamanya generasi baru rata-ratanya RAKYAT yang celik, rasional dan peka menilai perkembangan politik negeri serta negara, lebih-lebih lagi melalui media.

Bersatu: Wadah alternatif pejuang nasionalis

September 9, 2021

1) 10 September 2021 akan berlangsungnya sambutan ulang tahun Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) ke-5. Sejak ditubuhkan pada tahun 2016, parti pro Bumiputera yang bersifat inklusif ini telah mengalami beberapa fasa dalam perjuangannya. Di bawah kepimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin yang mesra dipanggil sebagai “Abah” oleh orang muda seperti saya, BERSATU terus menyantuni rakyat di waktu bencana norma baru Covid-19 ini.

Palestin: Pribumi yang mahu dilenyapkan

May 15, 2021

Fanatik Zionis menuduh Palestin adalah istilah ciptaan Maharaja Rom, Hadrian yang menjajah kawasan tersebut setelah kejatuhan kerajaan Israel silam akibat dari perpecahan bangsa mereka selepas kemangkatan Nabi Sulaiman (King Solomon).

Musuh kita Covid-19 dan Kluster Mahkamah

April 19, 2021

Kluster Mahkamah ialah sekelompok binatang politik (biasanya berumur) yang sudah terlalu lama menjadi “warlord” dalam arena politik negara.

Kemaskini buku teks sejarah? Setuju, cuma…

April 16, 2021

Kononnya penceritaan sejarah negara kita itu adalah dari perspektif satu etnik saja (Melayu) kerana kebanyakan (bukan semua) penulis buku teks sejarah itu adalah kaum Melayu.

TRANSKOM: Masa untuk koperasi kita pergi lebih jauh

April 11, 2021

1) Koperasi atau dalam bahasa Melayu asalnya dipanggil “Syarikat Kerjasama” adalah suatu bentuk wadah dan sistem yang mencantumkan urusan perniagaan, kemudahan kredit, dan aktiviti keusahawanan dalam skala komuniti dengan objektif utama untuk meningkatkan ekonomi rakyat serta membela keperluan golongan marhaen.

Usah jadikan Bersatu “Beg Tinju” demi menutup masalah UMNO sendiri

March 26, 2021

Parti Bersatu tidak pernah mendabik dada kononnya kita satu-satunya wadah politik kaum Bumiputera yang paling sempurna, paling hebat atau paling maksum.

Keling dalam kamus DBP: Menjawab P. Ramasamy DAP melalui fakta sejarah nusantara

March 22, 2021

Nusantara telah menjadi medan turun naiknya pengaruh sesuatu agama yang dianuti oleh penduduk dunia. Ada yang bertanya kenapa Rumpun Melayu Nusantara ramai menganuti agama Islam yang berasal dari “padang pasir” tempat unta membiak tersebut?