Penubuhan negara Israel penghujung ajal buat bangsa Yahudi

May 18, 2022

Palestin dirompak dengan rakus semata-mata bagi menubuhkan negara Israel secara haram. Tanah suci itu dirampas daripada umat yang benar-benar berhak, seterusnya diberikan kepada golongan yang tidak berhak dari segi agama dan sejarah selepas tamat dua Perang Dunia.

Politik wang mengundang rasuah

February 19, 2022

Al-Quran membawakan cerita yang benar, bahawa politik wang menjadi amalan bangsa Yahudi dan salah satu sebab yang menjadikan mereka kumpulan paling dimurkai oleh Allah SWT. Akibatnya, mereka juga pelaku dan penggalak kepada amalan rasuah yang paling aktif kerana kuatnya aqidah kebendaan mereka, sehingga melampau tanpa mengira hukum agamanya dari sudut halal mahupun haram yang ada persamaan dengan ajaran Islam.

Beristiqamah bersama Islam memperkasakan PAS

February 2, 2022

Semua pihak dapat menyaksikan sendiri sejarah PAS sebagai sebuah parti yang paling berpengalaman dalam mengadakan persefahaman dengan semua parti daripada pelbagai aliran, pendekatan dan ideologi. Bermula dengan parti paling kanan seperti UMNO, dan pecahannya seperti Parti Negara, Parti Semangat 46 sehinggalah parti paling kiri yang berfahaman sosialis.

Apabila media menjadi hakim

January 9, 2022

Mutakhir ini kita menyaksikan bagaimana peranan media dalam menyebarkan berita salah laku seseorang, sebelum ia dibawa kepada penentuan badan kehakiman. Pendekatan yang dilakukan itu berkonsepkan kebebasan media yang diamalkan oleh dunia Barat yang mendukung konsep demokrasi, bahawa suara rakyat adalah suara Tuhan.

Ekonomi matang, bijak dan sejahtera

January 7, 2022

Al-Quran merupakan petunjuk sepanjang hayat dan sepanjang zaman bagi manusia, maka ia wajib diyakini oleh setiap orang yang beriman. Bahawa Allah SWT yang Maha Adil menunjukkan Maha Kebijaksanaan-Nya. Firman Allah SWT:

Banjir: Dosa percuma kepada pihak yang memaki hamun

December 23, 2021

Riuh kedengaran suara-suara yang mengkritik kumpulan barisan hadapan dalam menangani bencana banjir yang melanda. Barangkali lebih ramai yang bercakap hanyalah sekadar berada di dalam bilik berdepan dengan meja, walaupun ramai juga yang mungkin boleh berenang untuk membantu mangsa pun tidak mampu melakukannya.

Kedah batal premis judi

November 18, 2021

Kerajaan Negeri Kedah melalui Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) mengumumkan bahawa tidak akan lagi mengeluarkan mana-mana kelulusan lesen premis judi di seluruh negeri Kedah dan menghadkan penjualan minuman keras secara terbuka kepada semua pengguna bukan Islam di semua PBT.

Menegaskan sikap berstrategik terhadap AUKUS, bukan tunduk kepada China

September 27, 2021

Menteri Pertahanan, YB Dato’ Seri Hishammuddin Tun Hussein mengatakan akan meminta pandangan China mengenai perjanjian pembelian kapal selam berkuasa nuklear antara Australia, United Kingdom dan Amerika Syarikat (AUKUS) baru-baru ini, adalah tidak bermakna bahawa Malaysia sudah berpihak.

Biarkan anjing dan serigala menyalak, namun perjalanan musafir hendaklah diteruskan

August 30, 2021

Tanpa diragukan lagi bahawa kabinet baharu pimpinan YAB Dato’ Sri Ismail Sabri Yaakob adalah kesinambungan daripada tugas yang telah dilaksanakan oleh barisan kabinet kerajaan Perikatan Nasional (PN) pimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Nasihat Rasulullah SAW kepada Raja dan pemimpin

August 2, 2021

Sabda Rasulullah SAW: