Islamofobia disebar di Malaysia untuk halang Islam kembali memerintah

January 23, 2023

Fobia ialah rasa ketakutan yang melampau terhadap sesuatu perkara atau fenomena. Fobia juga dikatakan boleh menghalang kehidupan para penghidapnya mengetahui sesuatu hakikat yang sebenar. Pemerhati fobia menggunakan bahasa logik, sementara penghidap fobia biasanya menggunakan bahasa rasa tanpa menggunakan akal.

UMNO sedang dihanyutkan

December 31, 2022

Sekiranya dibaca tentang sejarah penubuhan UMNO dan perlembagaannya, secara terang-terangan mereka merupakan sebuah parti yang mewakili orang Melayu Islam dan bumiputera bukan Islam (orang asal Malaysia), kategori yang termasuk suku kaum dari Malaysia Timur. Kesemua mereka boleh menyertai parti itu.

Perpaduan yang wajib diharamkan

December 26, 2022

Semua kumpulan mengajak kepada perpaduan mengikut kepercayaan agama dan ideologi masing-masing. Bermula daripada peringkat rakyat sehinggalah peringkat satu bangsa, satu negara dan antara berbagai-bagai bangsa dan negara.

Tolak pemimpin berbohong dan menipu

December 22, 2022

Firman Allah SWT:

Surat terbuka kepada jemaah haji, umrah yang tidak mengundi

December 21, 2022

Tulisan ini ditujukan kepada mereka yang tidak mengundi, khususnya kerana melaksanakan haji dan umrah, termasuk juga para peniaganya. Bacalah firman Allah SWT:

Reformasi diimport melawan Gelombang Hijau

December 13, 2022

Beberapa tahun yang lampau, ada beberapa orang tokoh muda PAS mendedahkan mereka mendapat undangan kursus di sebuah negara jiran, dan ceramahnya diisi oleh beberapa orang tokoh politik, intelijen tentera negara besar dan negara tuan rumah, pensyarah dan lain-lain. Undangan dihadiri dari beberapa negara termasuk tokoh dari Malaysia.

Buaya di bawah air yang tenang

December 9, 2022

Sejarah telah membuktikan bahawa penaklukan penjajah yang bermula di Tanah Melayu berlangsung dengan mudah oleh penjajah British, selepas kejayaan Portugis menawan Melaka pada tahun 1511. Walaupun pada awalnya, terdapat perlawanan yang sengit.

Kerisauan calon Melayu diperguna DAP

November 15, 2022

Saya sebenarnya mempunyai kerisauan terhadap calon-calon Melayu yang dipergunakan oleh Parti Tindakan Demokratik (DAP) dalam Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU-15) ini.

Kumpulan Islam bukan PAS dan UMNO sahaja tanpa Bersatu

October 1, 2022

Kepada sesiapa yang berada dalam dilema kefahamannya terhadap PAS yang beraqidah Islam yang bersifat universal, pada masa yang sama turut memperjuangkan kebangsaan Melayu dan bumiputera.

Kalau PAS dibeli RM90 juta oleh UMNO?

September 27, 2022

Terlebih dahulu kita mohonkan perlindungan Allah SWT daripada syaitan yang dilaknat. Hal ini disebabkan oleh sabda Rasulullah SAW: