Sekularisme dan ‘Malaysian Malaysia’ wajib ditolak

June 19, 2023

Kedua-duanya menjadi konsep yang tetap mempengaruhi kerajaan PH yang bercampur dan didominasi oleh DAP kerana mereka merupakan parti paling besar jumlahnya dicampurkan dengan golongan bukan Islam yang ekstrem dan kelompok Islam liberal dalam PKR.

Minda Presiden PAS: Kaum Cina dan India jangan tertipu oleh DAP

June 7, 2023

DAP yang ditubuhkan kemudiannya cuba merungkai hubungan masyarakat majmuk yang telah bertapak dengan harmoni tanpa paksaan beragama Islam, walaupun disebutkan Islam itu agama bagi Persekutuan. Namun, juga diberikan hak kebebasan beragama dan tanpa merubah rupa bangsa, bahasa dan budayanya.

Melayu muda lupa bersama Pakatan Harapan

June 1, 2023

Banyak kenyataan mereka yang terdahulu dilupakan, terbukti dengan nyata dan benar sekiranya kita merujuk kepada kenyataan awal mereka sebelum menjadi kerajaan dan selepas menjadi kerajaan.

Minda Presiden PAS: UMNO diheret pemimpin bersama DAP dalam kerajaan

May 27, 2023

Bukan lagi ahli-ahlinya dan umat yang menjadi keutamaan, tetapi semata-mata ingin menyelamatkan diri dan memburu jawatan yang diumpankan.

Hubungan PAS dengan semua pihak mengikut sempadan agama Islam

May 17, 2023

PAS tetap berpegang dengan konsep bahawa politik itu sebahagian daripada agama, bukan agama menjadi sebahagian daripada politik sehingga agama boleh diperalatkan.

DAP menyanggah Islam

April 21, 2023

“Kit Siang mahu Umno lebih kuat dari Bersatu, PAS.

Politik cari makan, mahukan jawatan

April 18, 2023

Kata-kata sinis seperti politik untuk mencari makan atau mahukan jawatan sering kali diucapkan oleh masyarakat umum tanpa pengetahuan yang mendalam. Hal ini menunjukkan kejahilan mereka terhadap perkara besar dalam Islam, dan kata-kata begini sentiasa diulang dalam sejarah sejak perjuangan para Rasul AS.

Islam boleh satukan Melayu

April 14, 2023

Rumpun Melayu terdiri daripada berbagai-bagai suku kaumnya di Nusantara, bahkan termasuk dalam kalangan bangsa majoriti Islam terbesar di dunia kini.

PKR lawan al-Quran

March 19, 2023

Ahli-ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) sepatutnya bersikap ‘menyerang’ terhadap kenyataan-kenyataan ahli politik yang berkeras untuk mempolitikkan agama, demikian kata-kata salah seorang pemimpin parti itu dalam ucapan penggulungannya di Kongres Nasional Khas PKR semalam.

Ucapan perbahasan Bajet 2023 Tan Sri Abdul Hadi Awang

February 28, 2023

Perbahasan bajet bukanlah sekadar menyebut tentang peruntukan jumlah kewangan dengan angka besar sebagaimana yang dibentangkan sahaja.