Tan Sri Muhyiddin seleweng 600 bilion?

17 jam lalu

Jumlah RM600 bilion ni saya tak tahu dari mana datangnya. Yang saya tahu 8 Pakej Rangsangan Ekonomi yang dilaksanakan semasa Tan Sri Muhyiddin Perdana Menteri jumlahnya RM530 bilion.

Kebolehpindahan undi BN, PH

December 3, 2022

Penyokong Pakatan Harapan mungkin lebih teruja dengan kerjasama ini kerana mereka mendapat laba politik yang lebih lumayan apabila pemimpin mereka berjaya menjadi Perdana Menteri.

‘Blind spot’ gelombang Melayu

November 30, 2022

Pada 11 November 2022, iaitu lapan hari sebelum hari mengundi, saya menulis di FB saya bahawa saya merasakan angin perubahan sedang bertiup kencang di negeri-negeri Malay ‘heartland’, iaitu negeri-negeri yang majoriti besar pengundinya adalah orang Melayu.

Wajarkah UEC diiktiraf?

November 28, 2022

Jawapannya mudah. Ini kerana PN dan PH mempunyai dasar yang berbeza. Di dalam manifesto PN tidak ada janji untuk mengiktiraf UEC. Tetapi di dalam manifesto PH ada janji tersebut.

Catatan peribadi: Proses pelantikan Perdana Menteri Ke-10

November 26, 2022

Saya tidak berniat untuk mengungkit apa yang telah berlaku. Bak kata orang, rumah sudah siap, pahat janganlah berbunyi. Biarlah rumah yang sudah siap itu didiami dengan aman oleh penghuninya.

Tanya saja bukan tuduh

September 30, 2022

Menteri Sumber Manusia, Datuk Seri M Saravanan kata Tan Sri Muhyiddin tak dapat laporan terkini mengenai pengambilan pekerja asing.

Inilah cermin yang patut penasihat ekonomi PM lihat: Marzuki

September 21, 2022

Bekas setiausaha sulit kepada Muhyiddin Yassin menjawab kenyataan Pengarah Ekonomi Pejabat Perdana Menteri, Shahril Sufian Hamdan yang meminta Muhyiddin cermin diri sendiri apabila berkata pentadbiran Ismail Sabri gagal.

Muhyiddin lakukan reformasi tanpa mendabik dada

July 30, 2022

Saya melalui zaman jatuh bangun Tan Sri Muhyiddin. Sudah menjadi lumrah bila berada di atas ramai yang ingin berdamping. Tetapi bila di bawah, tak ramai yang ingin dekat kecuali teman-teman rapat.

Perjanjian Muhyiddin, Ismail Sabri: UMNO lebih untung daripada Bersatu

July 13, 2022

Dengan perjanjian itulah, semua Menteri dan Timbalan Menteri UMNO yang ada dalam Kabinet kerajaan Perikatan Nasional (PN) kekal dalam Kabinet. Yang tak jadi Menteri sebelum ini pun dapat naik pangkat jadi Menteri.

Presiden parti lain yang kalah teruk perlu juga letak jawatan?

April 7, 2022

Jika kekalahan pertama PN dalam PRN Johor dijadikan sebab mengapa Tan Sri Muhyiddin perlu berundur, maka ramai Presiden parti lain yang mesti berundur juga.