PU Azman mengaku tak bersalah pertuduhan amang seksual fizikal

December 21, 2022

Mahkamah Sesyen Ampang menjadi mahkamah ketiga PU Azman didakwa atas kes seksual selepas dihadapkan di Mahkamah Sesyen Klang dan Mahkamah Sesyen Seremban masing-masing pada awal bulan ini serta Oktober lalu.

Mayat lelaki dewasa mangsa ke-26 tanah runtuh Batang Kali ditemukan

December 21, 2022

Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) menemukan mayat mangsa ke-26 tragedi tanah runtuh di Batang Kali, Selangor, pagi ini (21 Disember 2022), tujuh hari selepas kejadian.

Bagaimana nak perang pertahan agama jika mengundi pun tak keluar

December 21, 2022

Timbalan Pengerusi Perikatan Nasional Tan Sri Abdul Hadi Awang bimbang bagaimana keadaan umat Islam Malaysia jika berdepan peperangan bagi mempertahankan agama dan tanah air, sekiranya dalam ‘perang’ memilih pemimpin dan kerajaan pun ada yang tidak keluar mengundi.

Perdana Menteri! Sila betulkan fakta pengampunan anda, kata peguam

December 21, 2022

Menurut dokumen Perintah Pengampunan dan Pembebasan Serta Merta Anwar yang dikongsikan Rafique Rashid di akaun media sosial beliau, Presiden PKR itu sebenarnya dua kali memohon kepada Lembaga Pengampunan pada 2015 dan 2017 untuk diampunkan namun kedua-dua rayuan tersebut ditolak.

816 kes baharu, enam kematian

December 21, 2022

Dalam tempoh semalam juga sebanyak 581 kes melibatkan individu yang telah menerima vaksin dos penggalak; diikuti 148 kes individu lengkap divaksinasi; tiga kes (individu belum lengkap divaksinasi); dan 84 kes (individu tidak divaksinasi).

Boleh percaya Anwar tak campur tangan kes mahkamah? Soal Tun Faisal

December 20, 2022

Tun Faisal berkata UMNO dan Barisan Nasional (BN) tidak akan menerima nasib buruk pada Pilihan Raya Umum Ke-15 lalu jika mendengar cakapnya berhubung pelan jajaran baharu dirancang Zahid dan Anwar.

Bajet 2023 Perlis RM293.36 juta, tumpu tiga teras utama

December 20, 2022

Kerajaan Perikatan Nasional Perlis akan memberi penekanan kepada tiga teras utama dalam usaha merealisasikan pelaksanaan Bajet 2023, kata Menteri Besar Mohd Shukri Ramli.

Calon PKR Parlimen Gombak hanya ‘proksi perang’, kata Azmin Ali

October 30, 2022

Azmin turut menyatakan beliau tidak peduli dituduh pengkhianat, sebaliknya kata beliau dua ‘langkah’ lain iaitu ‘Langkah Kajang’ dan Langkah Port Dickson’ adalah pengkhianatan sebenar terhadap rakyat.

Berapi-api cakap lawan rasuah tapi diri sendiri pun terlibat: Hadi Awang

October 28, 2022

Sebaliknya, berbeza dengan Perikatan, terutama PAS, di mana tidak ada pemimpin yang terbukti telah melakukan rasuah dan dihadapkan ke mahkamah, kata Presiden PAS itu hari ini (28 Oktober 2022).

PN dijangka umum calon Kelantan 3 November

October 23, 2022

Perikatan Nasional (PN) dijangka mengumum dan memperkenalkan calon Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU-15) bagi kerusi Parlimen di Kelantan dua hari sebelum hari penamaan calon, kata Pengarah Pilihan Raya PN Kelantan Zulkifli Mamat