Tular poster penganjuran ‘Gang Bang JB Party’, pihak berkuasa digesa bertindak

May 24, 2023 · Isu semasa

Poster penganjuran dipercayai parti liar “Gang Bang JB Party” tular dalam media sosial mengundang reaksi kurang senang dikalangan orang ramai yang mengecam program tersebut.

Susulan itu, kerajaan negeri Johor bertindak Jabatan Agama Islam Negeri Johor (JAINJ) mengambil tindakan segera dan menjalankan siasatan bagi mengenalpasti dalang penganjur program yang dijadualkan pada 20 Jun itu.

Exco Hal Ehwal Agama Islam negeri, Mohd Fared Mohd Khalid memohon kerjasama semua pihak supaya tidak menganjurkan sebarang program yang mendorong orang ramai melakukan kegiatan tidak bermoral.

“Jangan cuba berkelaku dengan perangai buruk di Johor, mengajak orang melakukan maksiat terang-terangan dan tidak bermoral.

“Saya bagi amaran. Demi Allah saya tak akan benarkan ia berlaku di Johor. Semua mesti bantu mencegah dan menghalang kegiatan tak bermoral ini,” katanya dalam kenyataan di Facebook.

Terdahulu, tular di Twitter sebuah poster bertajuk ‘Gang Bang JB Party’ yang dijadual diadakan di bandar raya itu pada 20 Jun dari 4 petang hingga 9 malam.

Program itu dikatakan terbuka untuk semua kaum, namun peserta tidak dibenarkan mengambil gambar atau merakam sebarang video.

Disember lalu, JAINJ berjaya menggagalkan penganjuran pesta buih di kolam renang sebuah di hotel bandar raya itu selepas menerima aduan orang awam susulan jemputan ke parti tertutup itu tular di media sosial.

Berita berkaitan
Perhalusi isu kalimah Allah dengan cermat, titah Sultan Johor kepada kerajaan
May 24, 2023· Isu semasa
MetMalaysia keluar amaran ribut petir di 11 negeri, Wilayah Persekutuan
May 4, 2023· Isu semasa
Tiada Menteri mahu jumpa, pemandu teksi tuntut KWSP dapat jumpa Muhyiddin
April 3, 2023· Isu semasa
KWSP: Seorang pencarum berjalan dari Johor ke Istana Negara tuntut pengeluaran
March 29, 2023· Isu semasa
Popular
Terima ugutan sindiket along, Ketua Polis Pulau Pinang tak akan tunduk
June 3, 2023
Dakwaan P.Pinang milik Kedah, tak perlu takut kata Samsuri
June 3, 2023
Wanita cemas kereta terperangkap dalam banjir kilat di Klang
June 4, 2023
China mungkin tidak benarkan Jho Low balik Malaysia, kata Justo
June 4, 2023
Lagi Isu semasa terkini
Ekstradisi Jho Low rumit, mencabar : MCW
6 minit lalu · Isu semasa
China mungkin tidak benarkan Jho Low balik Malaysia, kata Justo
4 jam lalu · Isu semasa
Suri rumah hangus RM110,556 terperdaya sindiket penipuan
6 jam lalu · Isu semasa
Wanita cemas kereta terperangkap dalam banjir kilat di Klang
6 jam lalu · Isu semasa
Terima ugutan sindiket along, Ketua Polis Pulau Pinang tak akan tunduk
21 jam lalu · Isu semasa
Video / Foto
[VIDEO] Ucapan Sanusi di himpunan jentera PB Best Pulau Pinang
13 jam lalu
[VIDEO] Ucapan Dominic di himpunan jentera PN Pulau Pinang
15 jam lalu

Agenda Daily

Berita tepat dan menyeluruh.

Umum

Tentang kami

Hubungi kami

Penafian

Sosial media

Facebook

Twitter

Youtube

Instagram

TikTok