Siti seronok dapat kumpul pahala berganda di akhir Ramadan

Penyanyi terkenal tanah air Datuk Seri Siti Nurhaliza kekal positif, meskipun kini dikritik hebat oleh netizen susulan isu mengadakan majlis tahnik yang didakwa melanggar prosedur operasi standard (SOP) Covid-19.

Tidak cepat melatah, pelantun lagu Biarlah Rahsia itu, menganggap apa yang terjadi itu sebagai satu hikmah yang membolehkan dia ‘mengumpul banyak pahala’.

Tambahan lagi, bulan Ramadan kini memasuki malam-malam terakhir, yang sememangnya umat Islam dituntut untuk mempertingkatkan lagi amalan mereka.

“Alhamdullilah saya patut tengah seronok ni, (dapat) kumpul pahala banyak-banyak 10 malam terakhir ini, kata ustaz bila berhadapan dengan dugaan ini.

“Betullah ustaz, dapat pahala free (percuma) berganda-ganda pula itu. Alhamdullilah,” katanya menerusi hantaran di Instagram Story.

Terdahulu, rata-rata netizen mempersoalkan kehadiran individu-individu ternama ke majlis tahnik yang diadakan oleh penyanyi itu.

Malah, ada yang meluahkan rasa tidak puas hati apabila tetamu didakwa dibenar merentas negeri untuk hadir ke majlis tersebut.

Menerusi beberapa keping gambar di akaun Instagram Siti Nurhaliza, majlis tersebut turut dihadiri Menteri di Jabatan Perdana Menteri Zulkifli Mohamad, dan tiga penceramah terkenal Azhar Idrus, Don Daniyal Don Biyajid dan Iqbal Zain.

Namun pada 3 Mei lalu, Siti Nurhaliza menerusi satu kenyataan media, menyangkal dakwaan kewujudan pelanggaran SOP Covid-19 dalam majlisnya.

Azhar Idrus juga turut menafikan beliau merentas negeri kerana beliau memang berada di rumah ibu mentuanya di Kuala Lumpur sewaktu majlis itu diadakan.

Beliau hanya menuruti permintaan rakannya, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa atau lebih dikenali sebagai Datuk K untuk menghadiri majlis tersebut.

Rentas negeri masih tidak dibenarkan memandangkan status kes Covid-19 di seluruh negara ketika ini menunjukkan trend tidak stabil dan nilai R-Naught yang meningkat melepasi angka 1.0 sejak 20 hari lalu.

BERITA BERKAIT
POPULAR