Semua urusan percukaian LHDN secara janji temu bermula 1 Julai

Orang ramai perlu membuat janji temu bermula 1 Julai sekiranya mahu mendapatkan khidmat kaunter percukaian di pejabat cawangan, pusat satelit dan pusat khidmat hasil (PKH) Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN).

LHDN dalam kenyataan hari ini lapor Bernama, memaklumkan waktu operasi bagi kaunter perkhidmatan percukaian itu adalah berdasarkan hari bekerja di setiap negeri bermula 8 pagi hingga 12 tengah hari.

Menurut LHDN, orang ramai yang ingin hadir boleh melayari portal rasmi LHDN di www.hasil.gov.my untuk membuat janji temu dalam talian (e-Janji Temu).

“LHDN ingin menasihatkan para pelanggan yang menghadiri janji temu untuk sentiasa mengemas kini Status Risiko COVID-19 masing-masing pada aplikasi MySejahtera dan mematuhi setiap prosedur operasi standard (SOP) yang telah ditetapkan oleh kerajaan bagi mengekang penularan wabak COVID-19.

“Sebarang pertanyaan serta maklum balas berkaitan boleh dimajukan kepada LHDNM melalui Hasil Care Line di talian 03-8911 1000 / 603-8911 1100 (Luar Negara); HASiL Live Chat; dan Borang Maklum Balas di portal rasmi LHDNM di pautan pantas https://maklumbalaspelanggan.hasil.gov.my/MaklumBalas/ms-my/,” menurut kenyataan itu.

BERITA BERKAIT
POPULAR