Polis siasat Neelofa, suami beli karpet di Nilai 3

Polis Daerah Nilai akan memanggil Neelofa dan suaminya PU Riz selepas gambar dan video kedua-duanya sedang membeli karpet di Pusat Perniagaan Nilai 3, Negeri Sembilan tular di media sosial.

Ketua Polis Daerah Nilai, Superintendan Mohd Fazley Ab Rahman dalam satu kenyataan hari ini berkata, polis sudah menyemak gambar dan video yang tular itu dan akan memanggil kedua-duanya untuk memberi keterangan daam masa terdekat.

“Siasatan dijalankan di bawah Seksyen 21A Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988 (Akta 342) dan Peraturan 19 Peraturan-Peraturan Pencegahan dan Kawalan Penyakit Berjangkit (Langkah-Langkah di Dalam Kawasan Tempatan Jangkitan (Kawalan Pergerakan Bersyarat No. 4) 2021.

“Siasatan juga akan dibuat di bawah Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998,” katanya.

Terdahulu, video berdurasi 15 saat dipercayai dimuat naik Neelofa di Instagram (IG) Story, memaparkan dirinya dan suami berada di kedai menjual karpet dikatakan di Pusat Borong Nilai 3 di Nilai, Negeri Sembilan.

Bagaimanapun, klip video itu kemudiannya dipadamkan.

Malah, beberapa pengguna laman sosial Twitter turut mendakwa melihat pasangan terbabit di Nilai 3, sekali gus menghangatkan lagi spekulasi mereka melakukan kesalahan rentas negeri.

Sebelum ini, Neelofa dan PU Riz dikompaun RM60,000 kerana melanggar prosedur operasi standard (SOP) majlis perkahwinan dan ‘bulan madu’ di Langkawi.

BERITA BERKAIT
POPULAR