Polis siasat anak Ahli Parlimen di Melaka tumbuk kawan lama

Seorang anak Ahli Parlimen (MP) di Melaka sedang disiasat polis susulan laporan dibuat oleh rakan lamanya yang ditumbuk dalam satu kejadian di sebuah rumah di Pernu, Melaka.

Menurut laporan, Ketua Polis Daerah Melaka Tengah, Asisten Komisioner Christopher Patit ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan dibuat pengadu yang ditumbuk anak lelaki MP tersebut pada 6 Mei lalu di Balai Polis Kandang.

Beliau berkata, pihaknya membuka siasatan mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan iaitu kesalahan dengan sengaja mendatangkan kecederaan.

“Setakat ini polis sudah selesai merakam keterangan individu terbabit dan kedua-dua mereka sudah lama mengenali antara satu sama lain.

“Namun, saya tidak dapat mengulas lanjut kerana siasatan lanjut masih dijalankan,” katanya.

Difahamkan, kejadian berlaku sekitar jam 12.30 tengah malam selepas lelaki itu menghubungi mangsa berusia 49 tahun dan mengeluarkan kata-kata kesat serta memintanya datang ke rumahnya.

Perselisihan faham berlaku antara lelaki itu dengan mangsa yang dikatakan bersikap kurang ajar terhadap ibunya ketika berada di sebuah kedai ikan bakar di Umbai sebelum itu.

“Ketika sampai di rumah berkenaan berlaku pertengkaran antara mereka sebelum lelaki itu menumbuk kepala mangsa.

“Malah lelaki itu juga dikatakan menghantukkan kepalanya ke muka mangsa hingga menyebabkan kecederaan di bahagian hidung serta meludah mukannya,” dakwa sumber.

Difahamkan, mangsa ada meminta untuk bertemu dengan ibu lelaki itu untuk mengetahui dakwaan itu, namun dia dihalau keluar oleh adik lelaki pelaku.

BERITA BERKAIT
POPULAR