Polis sahkan Lan Pet Pet terbabit ‘pergaduhan’

Polis mengesahkan selebriti yang terbabit dalam pergaduhan dengan seorang penunggang motosikal kira-kira jam 6.30 petang, Sabtu lalu adalah Mazlan Ahmad atau lebih dikenali sebagai Lan Pet Pet.

Sehubungan itu, polis juga mengesahkan menerima laporan berkaitan kes berkenaan dan siasatan sedang dijalankan, kata Ketua Polis Daerah Wangsa Maju, Superintendan Ashari Abu Samah.

Bagaimanapun katanya, sehingga kini penunggang motosikal terbabit masih belum membuat laporan polis.

“Ibu Pejabat Polis Daerah Wangsa Maju telah terkesan satu video yang tular di media sosial membabitkan kejadian pergaduhan seorang artis/pelawak. Video tersebut telah dirakam oleh orang awam yang berada di tempat kejadian.

“Dalam videoyang berdurasi lebih kurang 23 saat itu kelihatan artis tersebut sedang berselisih faham dengan seorang penunggang syarikat penghantar makanan.

“Kejadian berlaku di hadapan Kedutaan Russia dan dikatakan tercetus akibat selisih faham di jalan raya,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Terdahulu, satu rakaman video yang dipercayai selebriti pelawak, Lan Pet Pet sedang bergaduh dengan pengguna jalan raya lain tular di media sosial.

Video berdurasi 24 saat tersebut telah dimuat naik oleh pengguna Facebook, dan mendakwa Lan melakukan kekerasaan terhadap seorang penghantar makanan.

Dalam insiden itu, Lan memberi amaran kepada lelaki tersebut, dengan peringatan bahawa ‘dia bukan orang biasa’.

BERITA BERKAIT
POPULAR