PM wakili rakyat ucap tahniah keputeraan Yang di-Pertuan Agong

Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin wakili seluruh rakyat jelata merafak sembah tahniah sempena Sambutan Ulang Tahun Hari Keputeraan Rasmi Yang Di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah ibni Almarhum Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah, esok.

Sambil mendoakan kesejahteraan dan kesihatan baginda Perdana Menteri berkata kerajaan sedang menjalankan pelbagai usaha untuk melawan pandemik Covid-19.

Langkah itu kata Perdana Menteri termasuk pelaksanaan Sekatan Pergerakan Penuh bertujuan melandaikan lengkungan jangkitan Covid-19.

“Patik sekalian mendoakan semoga Allah SWT terus menganugerahkan KDYMM Tuanku kekuatan dan keberkatan untuk terus kekal bersemayam di atas Singgahsana Takhta Pemerintahan dengan penuh kebesaran, kedaulatan dan kesejahteraan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Muhyiddin berkata, beliau dan seluruh rakyat jelata juga berdoa mudah-mudahan Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah serta semua putera, puteri dan seluruh Kerabat Diraja sentiasa berada dalam lingkungan dan rahmat-Nya jua, dilanjutkan usia zaman serta berada dalam keadaan sihat walafiat selama-lamanya.

“Sebagaimana KDYMM Tuanku sedia maklum, negara masih lagi berada dalam tempoh pelaksanaan Sekatan Pergerakan Penuh (SPP) yang bertujuan melandaikan lengkung jangkitan COVID-19.

“Insya-Allah, dengan segala usaha yang sedang dijalankan oleh Kerajaan KDYMM Tuanku dalam melawan pandemik COVID-19 ini akan memperoleh kejayaan jua atas limpah perkenan dan naungan KDYMM Tuanku,” katanya.

BERITA BERKAIT
POPULAR