Nora nafi nikah Annuar Musa

Penyanyi, Datuk Nora Ariffin, 47, menafikan desas-desus beliau berkahwin dengan Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri Annuar Musa.

Sambil menganggap kekecohan yang tercetus dalam media sosial sebagai gurauan beliau menegaskan dirinya masih solo hingga ke hari ini.

Memetik laporan K!Online Nora mengakui tidak pasti mengenai kekecohan di dalam Twitter dan media sosial lain sebaliknya beliau sibuk menjual nasi kerabu dan rendang tok.

“Ini bulan Ramadan, tak baik cerita yang bukan-bukan. Berdosa tu … sebab itu semua memang tak benar,” katanya.

Nora atau nama sebenarnya Wan Norafizah Ariffin bergelar ibu tunggal kepada empat cahayamata selepas pemergian suaminya yang juga komposer tersohor, Allahyarham Johan Nawawi pada 24 Mac 2017.

Terdahulu, tular ciapan seorang pengguna yang melayangkan ucapan tahniah kepada Annuar dengan memberi bayangan beliau sudah bernikah dengan Nora.

“Tahniah @AnnuarMusa kerana memiliki ‘Datuk’ yang istimewa. Dah berkepak kepak kabom. Patut garang bebenor (sangat) sekarang. I like… hurmmm… Aummmm…!!!”, menurut hantaran dikongsi pemilik akaun @zack­_rockstar.

Susulan daripada ciapan tersebur, anak sulung Nora, Mohamad Syakir Iman Johan mendesak individu yang menyebarkan gosip berkenaan menampilkan bukti menerusi medium sama.

“Kepada semua peguam, adakah ini (dakwaan Nora dan Annuar berkahwin) boleh dianggap satu fitnah? Saya baru bertanya kepada ahli keluarga saya.

“Jika pengguna (pemilik Twitter) tersebut menyatakan bahawa Tan Sri Annuar Musa telah berkahwin dengan Datuk Nora, sila kemukakan bukti atau memang kerja dia untuk cipta fitnah murahan,” tulisnya.

BERITA BERKAIT
POPULAR