Muhyiddin ucap takziah kepada keluarga Allahyarham Lajim Ukin

Presiden Bersatu Tan Sri Muhyiddin Yassin menyifatkan Allahyarham Datuk Seri Lajim Ukin sebagai sahabat dan rakan seperjuangan yang banyak berjasa kepada parti dan kerajaan.

Sambil mengucapkan takziah kepada keluarga Allahyarham beliau berkata Allahyarham juga adalah ahli politik berpengalaman dan berjasa dalam mencorakkan hala tuju parti itu.

“Saya mendapat perkhabaran mendukacitakan yang Ybhg Datuk Seri Panglima Haji Lajim Haji Ukin, Pengerusi Eksekutif Amanah Ikhtiar Malaysia telah kembali ke Rahmatullah pagi tadi.

“Saya dan keluarga mengucapkan takziah kepada seluruh keluarga Allahyarham atas pemergian orang yang tersayang. Semoga tabah melalui saat yang mendukacitakan ini.

“Sebagai Ahli Majlis Tertinggi Bersatu Malaysia (BERSATU), Allahyarham adalah seorang sahabat dan rakan seperjuangan yang saya kenali sejak sekian lama serta pernah bersama-sama berkhidmat dalam Kerajaan sebelum ini,” kata bekas Perdana Menteri itu.

Pengerusi Perikatan Nasional (PN) itu berkata jasa Allahyarham terhadap parti itu amat dihargai dan pemergiannya satu kehilangan besar.

“Mewakili parti Bersatu dan Perikatan Nasional, saya merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih atas jasa bakti Allahyarham sepanjang bergelar Ahli Majlis Tertinggi dan juga selaku Pengerusi Amanah Ikhtiar Malaysia.

“Sama-samalah kita sedekahkan Al-Fatihah. Semoga amalan baik Allahyarham mendapat ganjaran dari Allah SWT dan rohnya ditempatkan bersama orang beriman dan beramal soleh. Amin,” katanya.

BERITA BERKAIT
POPULAR