Kes gangguan seksual ADUN, tunggu siasatan polis sebelum ambil tindakan

Sebarang tindakan yang bakal diambil terhadap Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sedili, Rasman Ithnain perlu menunggu terlebih dahulu keputusan siasatan penuh pihak polis.

Rasman didakwa menjadi individu yang didakwa dalam laporan polis tular sebelum ini dikaitkan melakukan gangguan seksual terhadap seorang wanita.

Timbalan Pengerusi Bersatu Johor, Senator Md Nasir Hashim, berkata buat masa ini polis menyiasat kes berkenaan ADUN Sedili itu berikutan ada laporan polis dibuat.

“Namun, Bersatu Johor akan mendapatkan penjelasan Rasman berkenaan kes itu dalam waktu terdekat. Kes ini sedang disiasat PDRM dan tidak elok untuk BERSATU Johor mengulas lanjut,” katanya dipetik laporan media.

Kelmarin, media melaporkan, polis menerima laporan daripada seorang wanita yang mendakwa diganggu secara seksual oleh seorang ADUN Johor.

Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Superintendan Hussin Zamora, dilaporkan berkata pihaknya menerima laporan dakwaan salah laku ADUN terbabit, terhadap wanita berumur 26 tahun di Balai Polis Kota Tinggi jam 11.30 pagi tadi.

Bagaimanapun, Rasman menerusi kenyataan, dilaporkan menafikan sekeras-kerasnya tuduhan seorang wanita yang membuat laporan polis yang mendakwa diganggu secara seksual, kelmarin.

Rasman dilaporkan berkata, tuduhan berkenan bukan sahaja satu konspirasi politik, malah fitnah serta cubaan untuk menjatuhkan maruah serta mencalarkan reputasi beliau selaku seorang wakil rakyat.

Beliau turut dilaporkan berbincang dengan peguamnya untuk mengambil tindakan undang-undang sewajarnya terhadap mana-mana individu yang cuba mencemarkan nama serta imejnya.

BERITA BERKAIT
POPULAR