Jenazah 4 sekeluarga korban nahas dikebumi dalam satu liang

Jenazah empat sekeluarga, termasuk dua kanak-kanak, korban nahas di Kilometer 4, Jalan Bentong-Raub, awal pagi tadi, selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam di Morib, Selangor, petang ini.

Mereka yang maut dalam nahas itu ialah Marlianna Abdul Muid, 37; adiknya Marlia, 36; Muhammad Aisy Harraz Aziz, 7; dan Muhammad Faizz Aryan Mohd Faizuddin, 9.

Mereka dilaporkan dalam perjalanan pulang ke Morib, Selangor selepas menghadiri kenduri kahwin salah seorang adik mereka di Kota Bharu, Kelantan.

Marlina Abdul Muid, 34, yang kehilangan anak lelakinya Muhammad Aisy ketika ditemui Bernama berkata, beliau tidak pernah terlintas akan turut kehilangan dua kakaknya Marlianna, dan Marlia, secara serentak dalam kemalangan itu.

Katanya, mereka bergerak pulang ke Morib secara berkonvoi dengan tiga kereta, selepas menghadiri majlis perkahwinan adik lelakinya.

“Masa bersiap sebelum bergerak, semuanya elok saja…anak saya memang rapat dengan dua ibu saudaranya, sebab itu mereka naik kereta bersama-sama,” katanya.

Marlina, anak ketiga daripada enam beradik berkata, lebih menyayat hati apabila kemalangan itu berlaku di hadapan mata ibu mereka yang menaiki kereta lain bersama-sama adik lelakinya.

“Masa kejadian kereta saya sudah di hadapan manakala kereta mangsa di belakang…ketika dalam perjalanan adik lelaki yang memandu di belakang kereta kakak telefon dan beritahu kakak terlibat dalam kemalangan.

“Kami berpatah balik dan sejurus tiba, anggota bomba berada di tempat kejadian bagi membantu mengeluarkan mereka,” katanya.

Dalam kejadian kira-kira 4.10 pagi itu, Marlianna yang juga pemandu Perodua Myvi dan Marlia maut di tempat kejadian manakala Muhammad Aisy Harraz dan sepupunya Muhammad Faizz Aryan, disahkan meninggal dunia jam 6.30 pagi, selepas menerima rawatan di Hospital Bentong.

Kemalangan dipercayai berlaku apabila kereta dipandu Marlianna cuba memotong sebuah kereta di hadapannya, namun tidak berjaya sebelum bertembung dengan treler yang membawa muatan kereta.

BERITA BERKAIT
POPULAR