IJN berpuas hati pemeriksaan kesihatan Dr M, bakal keluar tak lama lagi

Tun Dr Mahathir Mohamad bakal dibenarkan keluar daripada Institut Jantung Negara (IJN) tidak lama lagi selepas menjalani rawatan sejak 16 Disember lalu.

Dalam satu kenyataan, IJN berkata berpuas hati dengan pemeriksaan kesihatan yang dijalankan terhadap bekas Perdana Menteri (PM) dua kali itu oleh pasukan doktor yang ditugaskan untuk memantau tahap kesihatannya sepanjang di pusat tersebut.

“Pasukan doktor yang merawat Tun Dr Mahathir Mohamad berpuas hati dengan keputusan pemeriksaan yang dijalankan selama beberapa hari.

“Susulan itu, Dr Mahathir sudah bersedia untuk dibenarkan keluar beberapa hari lagi,” kata IJN dalam satu kenyataan hari ini.

Dalam pada itu, Dr Mahathir juga mengucapkan terima kasih dan penghargaan kepada orang ramai yang mendoakannya sepanjang menerima pemeriksaan itu.

Pada 16 Disember baru-baru ini, IJN mengesahkan Dr Mahathir dimasukkan ke pusat rawatan tersebut.

Kenyataan IJN memaklumkan Dr Mahathir tiba sekitar 7 malam dan akan menjalani pemeriksaan menyeluruh bagi melihat tahap kesihatannya.

“Beliau akan menjalani pemeriksaan kesihatan secara menyeluruh dan pemerhatian lanjut,” kata kenyataan ringkas dua perenggan tersebut.

IJN juga berkata beliau bakal menjalani rawatan untuk beberapa hari di pusat tersebut.

Dr Mahathir kali pertama berjaya menjalani pembedahan koronari pertamanya pada 24 Januari 1989.
Ia disusuli dua lagi pembedahan pada 2006.

Beliau mendapatkan rawatan bagi semua serangan jantung itu di IJN.

BERITA BERKAIT
POPULAR