Dr Mahathir masih jalani rawatan pemulihan di IJN

Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad masih menjalani proses rawatan pemulihan di Institut Jantung Negara (IJN) di sini, menurut Pejabat Tun Dr Mahathir.

Pejabat itu dalam kenyataan hari ini memaklumkan bekas Perdana Menteri itu telah dibenarkan pulang ke rumah pada 2 Februari lalu dan kemudian kembali ke IJN untuk menjalani sesi fisioterapi dan prosedur perubatan lanjut.

“Yang Amat Berbahagia Tun dan Yang Amat Berbahagia Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali turut menyampaikan ucapan terima kasih atas doa, ucapan selamat, kiriman bunga dan kad ucapan dari orang ramai,” menurut kenyataan itu.

Pejabat itu turut memaklumkan Dr Mahathir akan terus menjalani rawatan pemulihan dan ketika ini masih dinasihatkan untuk tidak menerima kunjungan pelawat, lapor Bernama.

Pada 26 Januari lalu, Datin Paduka Marina Mahathir memaklumkan keadaan kesihatan bapanya itu semakin pulih dan telah dipindahkan ke wad biasa.

Pada 22 Januari juga, Marina dalam kenyataan memaklumkan bahawa keadaan Dr Mahathir stabil dan memberi respons yang baik kepada rawatan lanjutan prosedur elektif yang dijalankan 8 Januari.

Sebelum ini, Dr Mahathir dimasukkan ke IJN pada 7 Januari bagi menjalani prosedur perubatan elektif sehari selepas itu dan dibenarkan keluar pada 13 Januari 2022.

BERITA BERKAIT
POPULAR