Babak panas drama: Zul Ariffin sudah beri keterangan kepada SKMM

Pelakon Zul Ariffin yang mencetuskan kontroversi setelah menularkan klip video babak panas dalam drama Perempuan Itu, telah memberi keterangan kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) di ibu pejabatnya di Cyberjaya, hari ini.

Dia mengesahkan hadir dan memberi kerjasama penuh pada SKMM menerusi Instagram Storynya hari ini.

“Saya sudah memberikan kerjasama penuh kepada pihak SKMM berhubung siasatan berkaitan penerbitan drama bertajuk Perempuan Itu,” tulisnya ringkas.

Terdahulu, Zul Ariffin dikehendaki memberikan keterangan susulan tindakannya memuat naik video babak panas dalam drama Perempuan Itu lakonannya bersama pelakon baru, Siti Hariesa di Instagram, baru-baru ini.

Terdahulu, memetik laporan Harian Metro melaporkan SKMM mengesahkan pelakon itu hadir di ibu pejabatnya di Cyberjaya, hari ini.

Sebelumnya, Menteri Komunikasi dan Multimedia, Tan Sri Annuar Musa menerusi akaun Twitter berkata, Zul akan disiasat mengikut Seksyen 233, Akta Komunikasi dan Multimedia (KMM) 1998 berhubung perkara itu.

“Proses undang undang berjalan. Pelakon Zul Arifin akan di siasat di bawah Seksyen 233 Akta KMM (Akta Komunikasi dan Multimedia 1998) kerana ‘posting’ Instagram yang menyalahi undang undang,” tulisnya di Twitter.

Dalam hantaran sama, Annuar berkata, adegan seperti dipaparkan itu tidak akan dibenarkan untuk tayangan sama ada di bulan Ramadan atau bulan lain.

BERITA BERKAIT
POPULAR