50 kawasan di KL alami gangguan bekalan air hingga malam esok

Gangguan bekalan air tidak berjadual dijangka akan berlaku sehingga malam esok di 50 kawasan sekitar Kuala Lumpur berikutan berlaku insiden kebocoran paip pengepaman di Rumah Pam Segambut, hari ini.

Ketua Komunikasi Korporat Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd, Elina Baseri, berkata kerja-kerja pembaikan sudah siap dilaksanakan pada jam 5.40 petang tadi.

“Bekalan air telah mula disalurkan secara berperingkat-peringkat dan dijangka pulih sepenuhnya pada jam 9 malam, 11 Oktober.

“Insiden ini telah menyebabkan gangguan bekalan air tidak berjadual di 50 kawasan di Wilayah Kuala Lumpur,” katanya dalam kenyataan malam ini.

Beliau berkata, Air Selangor juga sudah menggerakkan lori-lori tangki ke kawasan yang terjejas dengan keutamaan diberikan kepada premis kritikal seperti hospital, pusat dialisis dan upacara pengkebumian.

“Para pengguna diharap dapat mematuhi penjarakan fizikal dan sentiasa memakai pelitup muka semasa mengambil bekalan air daripada lori-lori tangki ini.

“Pengguna boleh merujuk semua saluran komunikasi rasmi kami seperti aplikasi Air Selangor, Facebook, Instagram dan Twitter atau hubungi Air Selangor di talian 15300,” katanya.

Sebarang pertanyaan dan aduan juga boleh diajukan di Help Centre di laman web www.airselangor.com dan aplikasi Air Selangor.

BERITA BERKAIT
POPULAR