ISU SEMASA

PM ucap Selamat Hari Bapa

Bapa sebagai golongan yang sering menjadi wira, model dan inspirasi kepada anak-anak, pastinya telah melakukan terbaik dalam mendidik serta membesarkan anak masing-masing.

10 minit lalu

LLM, perunding diberi masa 7 hari siap laporan perancah runtuh

Kementerian Kerja Raya akan meneliti laporan Jabatan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan berhubung insiden perancah besi Lebuh Raya Bertingkat Damansara-Shah Alam runtuh semalam.

23 minit lalu

Lombong Tasik Chini, Putrajaya tidak akan keluarkan sebarang kelulusan

Kementerian Tenaga dan Sumber Asli (KeTSA) berkata usaha bagi menjaga kelestarian tapak rizab biosfera Tasik Chini yang diiktiraf UNESCO adalah keutamaan dan perlu dijaga dengan sebaiknya.

32 minit lalu

10 negeri catat penurunan kes harian Covid-19 hari ini

Berdasarkan data yang dikeluarkan Kementerian Kesihatan Malaysia hari ini, 10 negeri mencatat penurunan kes, manakala Sarawak, Johor, Melaka, Pahang, Putrajaya dan Perlis menunjukkan peningkatan.

2 jam lalu

Pengambilan 18,702 guru secara ‘one-off’, permohonan dibuka 7 Julai

Iklan pengambilan khas Pegawai Perkhidmatan Pendidikan DG41 itu, akan disiarkan mulai 7 Julai manakala penempatan secara berperingkat di sekolah masing-masing bermula Oktober depan.

5 jam lalu

Lebih 5.67 juta individu sudah disuntik vaksin: Adham Baba

Lima negeri yang mencatatkan penerima kedua-dua dos tertinggi ialah Selangor dengan 207,077 diikuti Sarawak (181,690), Johor (161,082), Perak (147,250) dan Kuala Lumpur (141,071).

5 jam lalu

Utamakan aspek keselamatan sebelum Parlimen dibuka, kata Nazri

Nazri mencadangkan supaya pegawai Ahli Parlimen tidak perlu datang bagi mengurangkan jumlah orang di dewan sekiranya ia dibuka nanti.

5 jam lalu

Tiga beradik daki bukit setiap hari cari isyarat internat untuk PdPR

Hanya bukit berkenaan mempunyai isyarat internet yang baik, mereka telah membersihkan kawasan itu, dan lebih ramai pelajar lain di kampung itu yang datang untuk mengikuti PdPR.

10 jam lalu

Konkrit lebuh raya NKVE dalam pembinaan runtuh, dua cedera

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat (JBPM) Selangor Norazam Khamis berkata pihaknya menerima panggilan jam 7.14 malam tadi dan tiba di lokasi kejadian 13 minit kemudian.

18 jam lalu

Malaysia salur RM4.14 juta kepada Palestin pulihkan fasiliti ujian Covid

Malaysia mencadangkan negara yang berkongsi tekad sama membantu Palestin untuk tampil menyokong dan menggerakkan bantuan di wilayah bergolak itu.

20 jam lalu

Kluster tempat kerja kekal tinggi tapi 198 positif di pusat tahanan

Jumlah kematian akibat Covid-19 dalam tempoh 24 jam sehingga 12 tengah hari tadi sebanyak 72 kes membabitkan 64 warganegara dan lapan bukan warganegara.

22 jam lalu

Bekas tentera, isteri dan anak tinggal bawah jambatan dipindah ke flat

Bekas tentera dan enam ahli keluarga yang tinggal dalam ‘rumah’ berdindingkan papan lapis tanpa bekalan elektrik di bawah Jambatan Loke Yew dipindahkan sementara di sebuah flat.

22 jam lalu
POPULAR MINGGU INI