ISU SEMASA

19 warga asing hampir lemas tongkang rempuh bot Maritim Malaysia

Kumpulan pendatang asing itu dikesan cuba menyusup keluar menuju sempadan perairan Malaysia-Indonesia dalam operasi – Op Benteng Laut dan Op Ehsan – bot peronda Penggalang 41 Maritim Malaysia, sebelum memintasnya.

2 jam lalu

Covid-19: Lebih 2.4 juta penduduk Lembah Klang selesai divaksin

Sehingga semalam 7,197,861 menerima dos kedua, manakala 14,471,138 dos suntikan pertama diberikan, sekali gus menjadikan keseluruhan suntikan vaksin Covid-19 sejak PICK dilancarkan Februari lalu kepada 21,668,999 dos.

2 jam lalu

Covid-19 tinggi di Selangor, Mat Sabu anjur pertandingan menyanyi dalam Page FB

Pertandingan Menyanyi Lagu Tamat Darurat itu menampilkan pengacara program yang terkenal dengan jeritannya di Parlimen, Khalid Samad yang juga Ahli Parlimen Shah Alam.

12 jam lalu

Tak kira siapa polis akan panggil MP berdemonstrasi di Dataran Merdeka

Demonstrasi sekumpulan kecil Ahli Parlimen pembangkang di adakan di Dataran Merdekapagi tadi diketuai bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad yang turut disertai Ahli Parlimen Port Dickson Datuk Seri Anwar Ibrahim.

16 jam lalu

[KEMAS KINI] Kes kematian di Selangor, KL dan Johor melonjak

Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata sejak jangkitan pertama Covid-19 dikesan pada awal tahun lalu sehingga kini 937,732 pesakit disahkan sembuh, termasuk 11,767 kes yang dilaporkan dalam tempoh 24 jam lalu.

17 jam lalu

Muhyiddin pengerusikan mesyuarat MKN, umum 3 negeri beralih ke Fasa 3

Keputusan tersebut dibuat selepas kerajaan membuat pertimbangan tiga negeri tersebut menunjukkan prestasi yang baik dan mengambil kira pembentangan yang dibuat oleh Menteri Penyelaras Pelan Pemulihan Negara (PPN).

17 jam lalu

Vaksinasi ‘walk in’ diperluas ke seluruh negara

Langkah memperluaskan vaksinasi ‘walk in’ itu akan membantu setiap negeri mencapai nilai ambang 40 peratus populasi penduduk dewasa lengkap menerima dua dos suntikan imunisasi menjelang 31 Ogos ini.

19 jam lalu

Jumlah jangkitan baharu turun setelah 6 hari melepasi 16,000 kes

Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah dalam kenyataan hari ini berkata dalam tempoh 24 jam sehingga 12 tengah hari tadi negara merekodkan 15,764 jangkitan baharu Covid-19 menjadikan kumulatif 1,146,186 kes.

21 jam lalu

NGO lapor polis himpunan haram baju hitam, bimbang muncul kluster baharu

Pada saat negara dilanda Covid-19 dan kerajaan sedang memerangi wabak tersebut perhimpunan baju hitam didapati telah mengancam ketenteraman awam dan pihak polis perlu mengambil tindakan tegas.

23 jam lalu

Arahan kuarantin kendiri dibuat menerusi MySejahtera

Perintah Pengawasan dan Pemerhatian akan diberikan kepada individu yang mempunyai gejala ringan dan tidak memenuhi kriteria bagi kemasukan ke wad iaitu pesakit di bawah siasatan (PUI).

August 2, 2021

Covid-19: Lebih 7 juta penduduk sudah selesai divaksin hari ini

Aktiviti pengemaskinian data mingguan telah dijalankan dan maklumat yang dikeluarkan hari ini telah mengambil kira sepenuhnya pelaporan manual termasuk daripada program jangkau luar komuniti yang dijalankan di seluruh negara.

August 2, 2021

Takiyuddin jalani pembedahan jantung tersumbat

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-Undang), Datuk Seri Takiyuddin Hassan menjalani angiogram kelmarin selama 3 jam sebab ada tiga tempat yang tersumbat dan kini dalam keadaan stabil.

August 2, 2021
POPULAR MINGGU INI