Isu semasa

Laidlaw tak layak wakili Najib, kata peguam KL kepada mahkamah

Peguam Diraja Britain Jonathan Laidlaw tidak mempunyai kelayakan atau pengalaman khas dalam tafsiran undang-undang Malaysia dan Perlembagaan Persekutuan, untuk mewakili Datuk Seri Najib Razak.

2 jam lalu

Wan Fayhsal sahut cadangan potong gaji Menteri untuk bantu rakyat

Timbalan Menteri Perpaduan Negara berkata tidak menjadi masalah baginya sekiranya kerajaan memutuskan untuk memotong gajinya, malah bersetuju juga pemotongan gaji itu diperluaskan.

2 jam lalu

PM umum pasukan petugas khas tangani inflasi

Pasukan itu akan bertanggungjawab mengumpul data daripada semua kementerian, agensi berkaitan dan orang ramai bagi merangka strategi dan menyelaras usaha untuk mengatasi inflasi dan kesannya terhadap harga barang.

3 jam lalu

Pendakwaan kata hakim kes SRC Najib tiada konflik kepentingan

Pihak pendakwaan meminta Mahkamah Persekutuan menolak permohonan Datuk Seri Najib Razak untuk membatalkan keseluruhan perbicaraan di mana beliau didapati bersalah atas penyelewengan RM42 juta dana SRC International Sdn Bhd.

3 jam lalu

Mustapa nafi seleweng dana UMNO, tak terima tekanan sertai Bersatu

Serentak itu, beliau juga menafikan bahawa penyertaannya dalam Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) bertujuan mengelak siasatan oleh pihak berkuasa, sebagaimana didakwa oleh Presiden UMNO Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi ketika perbicaraan kesnya semalam.

3 jam lalu

RM9.40 sekilogram harga siling baharu ayam mulai 1 Julai

Menteri Pertanian dan Industri Makanan Datuk Seri Ronald Kiandee juga mengumumkan harga siling baharu untuk telur ayam di Semenanjung, dengan telur Gred A pada RM0.45 sebiji; Telur gred B pada harga RM0.43 sebiji dan telur Gred C pada harga RM0.41 sebiji.

4 jam lalu

Polis rampas dadah RM2.52 juta, tahan tiga lelaki

Serbuan pertama dilakukan di kawasan parkir sebuah kedai makan di Kampung Jelujok Banggu, di Kota Bharu, kira-kira jam 3 petang, yang membawa penahanan terhadap tiga lelaki warga tempatan berusia antara 27 hingga 33 tahun.

5 jam lalu

Kes rogol dan amang seksual, seorang guru mengaji dihadapkan ke mahkamah

Tertuduh, Ashaari Ibrahim, 74, dibicarakan di Mahkamah Sesyen Butterworth hari ini dan membuat pengakuan tidak bersalah terhadap semua pertuduhan yang dibacakan.

6 jam lalu

Zahid sakit pula, perbicaraan petang ini disambung esok

Hari ini adalah hari kesembilan Presiden UMNO itu memberi keterangan dan sedang disoal balas pihak pendakwaan, setelah dia pada 24 Januari lalu diarah membela diri terhadap 47 pertuduhan pecah amanah, rasuah dan pengubahan wang haram membabitkan dana YAB.

7 jam lalu

Scam di Selangor membimbangkan, kerugian enam bulan cecah RM56.9j

Ketua Polis Selangor Datuk Arjunaidi Mohamed berkata 1,354 kes dicatat dalam tempohenam bulan menyumbang kepada 75 peratus daripada keseluruhan kes komersial di Selangor dengan Macau Scam merupakan jenayah tertinggi direkodkan.

7 jam lalu

Wan Junaidi kecewa Dr M enggan beri maklumat isu Batu Puteh

PPK tetap meneruskan komitmen dan tanggungjawab menghasilkan laporan akhir seperti yang dirancang selaras dengan tujuan penubuhannya untuk meneliti hala tuju berhubung kes kedaulatan Batu Puteh, Batuan Tengah dan Tubir Selatan.

7 jam lalu

Kes Rumah Bonda: Saksi nafi polis sebar gambar kecederaan Bella

Juruanalisis Unit Siasatan Audio Video Makmal Forensik PDRM Inspektor Mior Samsul Abd Rahman berkata beliau tidak mengetahui gambar-gambar membabitkan kecederaan remaja itu disebarkan aktivis dikenali sebagai Mona Din di dalam Facebook.

7 jam lalu
Popular
Bank saman bekas presiden, 17 lagi isu pinjaman RM400 juta: Laporan
June 29, 2022
Zahid sakit pula, perbicaraan petang ini disambung esok
June 29, 2022
Zahid setuju dia diberi ruang luas bela diri di mahkamah
June 29, 2022
Mustapa nafi seleweng dana UMNO, tak terima tekanan sertai Bersatu
June 29, 2022
Polis rampas senjata api tempur, tahan adik ketua geng Tiger
June 28, 2022