ISU SEMASA

Kira-kira 3.78 juta kenderaan belum perbaharui cukai jalan, lapor JPJ

Semua pemilik kenderaan diberi tempoh untuk memperbaharui Lesen Kenderaan Motor selewat-lewatnya 31 Disember ini, manakala kaunter di pejabat Jabatan Pengangkutan Jalan juga akan dibuka pada hujung minggu, untuk tujuan itu.

3 jam lalu

Patuhi SOP, melancong dengan selamat

Justeru masyarakat sentiasa diingatkan dan dinasihatkan untuk mematuhi SOP yang ditetapkan oleh pihak kerajaan demi melindungi diri dan orang sekeliling daripada wabak Covid-19 sambil anda menikmati percutian kelak.

5 jam lalu

Melawan kanser payudara

“Tidak dinafikan menangani barah amat perit, tetapi ia usaha yang munasabah. Bukan sahaja pesakit, keluarga dan rakan-rakan perlukan pengetahuan dan mengambil tindakan segera, berhubung kesan barah dan bagaimana cara terbaik mengatasinya.”

5 jam lalu

Stres jejaskan produktiviti

Masalahnya adakah anda sedar bahawa anda mengalami stres dan memerlukan penyelesaian?

6 jam lalu

Soo Winnci harungi laluan sukar untuk berjaya

Tidak pernah lupa diri, tiada istilah bosan menuntut ilmu dalam diri  Soo Wincci. Baginya, artis yang ingin kekal lama dalam industri bukan sahaja perlu ada bakat dan populariti sebaliknya perlu ada ilmu pengetahuan yang banyak.

6 jam lalu

45 kematian, 68,755 kes aktif

Seramai 54,020 pesakit Covid-19 di seluruh negara menjalani kuarantin di rumah; 7,474 ditempatkan di PKRC; 5,534 pesakit dimasukkan ke hospital; dan 519 dirawat di ICU, dengan 267 pesakit memerlukan alat bantuan pernafasan.

7 jam lalu

Keuntungan Petronas Dagangan susut kepada RM119.31 juta

Bagaimanapun, hasil meningkat kepada RM5.2 bilion daripada RM4.83 bilion sebelumnya, menurut laporan Bernama.

15 jam lalu

Amanah di sisi Allah jadi keutamaan bukan jawatan: Muhyiddin

Mantan Perdana Menteri itu berkata prinsip yang dipegangnya menegakkan ‘amar ma’ruf nahi mungkar’ sebagaimana dianjurkan Islam walaupun menyedari ia mungkin memberi kesan ke atas pangkat dan kedudukannya.

15 jam lalu

Jangkitan di tiga negeri naik, tujuh kluster baharu dikesan

Daripada 5,501 kes harian yang dilaporkan pada hari ini, 78 kes atau 1.4 peratus adalah kategori 3, 4, dan 5; dan 5,423 kes (98.6 peratus) lagi adalah terdiri daripada kategori 1 dan 2, kata Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah.

16 jam lalu

Isteri Bung terima wang RM2.2 juta selepas perkenal ejen pelaburan

Ejen pelaburan Public Mutual Berhad, Madhi Abdul Hamid, 43, berkata kebiasaannya wang pengenalan (introduction fee) akan diberikan kepada individu yang memperkenalkan ejen pelaburan kepada pelanggan, menurut laporan Bernama.

19 jam lalu

Tak sesuai PRU lagi, varian baharu lebih bahaya sudah muncul: Khairy

Khairy berkata kajian dan perbincangan sudah dijalankan dengan pakar perubatan berhubung isu mengadakan PRU-15, bagaimanapun semua melahirkan kebimbangan kerana risiko penularan Covid-19 yang masih tinggi ketika ini.

19 jam lalu

Varian baharu: Rakyat Malaysia dilarang melawat 7 negara Afrika

Varian baharu itu mempunyai 32 mutasi spike protein iaitu dua kali ganda lebih banyak daripada varian Delta. Sehingga kini belum ada maklumat lanjut bagi tempoh inkubasi, gejala dan kadar kebolehjangkitan bagi varian berkenaan.

20 jam lalu
POPULAR MINGGU INI