ISU SEMASA

Rayuan Rosmah gugur Sri Ram, batal kes rasuah didengar 15 November

Rosmah berdepan satu pertuduhan meminta RM187.5 juta dan dua pertuduhan menerima rasuah berjumlah RM6.5 juta daripada Pengarah Urusan Jepak Holdings Sdn Bhd Saidi Abang Samsudin melalui bekas pembantunya Datuk Rizal Mansor.

28 minit lalu

Tiada rakyat asing disekat melancong ke Langkawi mulai 15 November

Langkawi hari ini mencatat 19 jangkitan baharu menjadikan kes aktif di pulau itu kini sebanyak 257 kes. Secara keseluruhan pulau peranginan itu merekodkan 6,127 kes positif dengan 5,794 pesakit telah sembuh dan 76 kematian.

45 minit lalu

Kes harian baharu Covid-19 semua negeri di bawah paras 1,000

Sementara itu, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah juga memaklumkan enam lagi kluster baharu Covid-19 dikesan hari ini menjadikan keseluruhannya 5,728 kluster dengan 5,200 telah ditamatkan dan 528 lagi masih aktif.

1 jam lalu

Kehadiran Najib di majlis bantuan MAIM dipertikai

Majlis yang difahamkan diadakan semalam bertujuan menyerahkan sumbangan bantuan one-off Majlis Agama Islam Melaka sebanyak RM350 kepada peniaga di kawasan Masjid Tanah.

2 jam lalu

Jumlah profesional dikehendaki meningkat pada suku pertama 2021

Dalam tempoh sama juga analisis menunjukkan 19.2 peratus pekerja kategori juruteknik dan profesional bersekutu serta 18.4 peratus pengurus, diperlukan.

3 jam lalu

Zahid beri keterangan bayar RM6.083 bilion tapi TLDM tak dapat kapal

PAC memandang serius isu ini kerana sehingga Oktober 2020, sejumlah RM6.083 bilion dibayar namun tidak ada sebuah pun kapal LCS siap dibina walaupun mengikut jadual sepatutnya dua unit LCS siap dibina setakat ini.

4 jam lalu

Najib nafi dirinya mak bidan, naik angin dengan MP Sepang

Bekas PM itu naik angin dengan Hanipa yang mempersoalkannya selepas menerima pasport untuk ke Singapura walaupun sudah disabitkan hukuman mahkamah hanya semata-mata mahu bersama anaknya yang bakal bersalin tidak lama lagi.

4 jam lalu

Dapat pasport ke Singapura, Dr M label Najib penjenayah VIP pertama

Bekas Perdana Menteri itu mempersoalkan keputusan mahkamah yang membenarkan permohonan Najib untuk ke Singapura ia memandangkan sudah disabitkan hukuman.

5 jam lalu

Hasil siasatan Pandora Papers dibentang di Parlimen: Wan Junaidi

Kerajaan tidak akan mengganggu pihak berkuasa sekiranya terdapat laporan terhadap mana-mana pihak atau individu yang memerlukan siasatan lanjut dijalankan terhadapnya.

6 jam lalu

4,782 jangkitan baharu, Selangor 756 kes

Berdasarkan rekod Jabatan Kesihatan Negeri Selangor, negeri itu hari ini merekodkan 756 kes baharu. Pecahan kes bagi negeri-negeri lain akan dikemas kini. [BERITA LANJUT MENYUSUL]

7 jam lalu

Teman anak bersalin, Najib sekarang jadi bidan ke?

Alasan untuk menenami anak perempuannya bersalin yang diberikan Najib dalam permohonannya mendapatkan pasport tidak munasabah kerana beliau bukan seorang bidan dan tidak sepatutnya mendapat keistimewaan tersebut.

7 jam lalu

UMNO tak terima larangan berhimpun semasa PRN: Ahmad Maslan

Ahmad Maslan menegaskan ramai rakyat yang sudah divaksin, jadi aktiviti berhimpun perlu dibenarkan bagi membolehkan ahli politik disayangi rakyat dapat bertemu dengan pemimpin mereka.

8 jam lalu
POPULAR MINGGU INI