Isu semasa

Kerajaan perlu wujudkan mekanisme pantau, nilai pelaksanaan syor MPN

Profesor Kehormat Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), Prof Datuk Dr Madeline Berma, berkata kerajaan perlu meningkatkan lagi usaha bagi melaksanakan perakuan yang dibawa MPN susulan hanya 16 daripada 69 selesai dilaksanakan.

5 jam lalu

SRC, 2 anak syarikat selesai saman terhadap Putrade Property: Laporan

Tindakan terhadap Putrade Property telah diselesaikan dengan perintah persetujuan yang dimasukkan, yang syaratnya bermanfaat kepada SRC International, tetapi sulit dan tidak boleh didedahkan.

5 jam lalu

Hampir 16,000 anggota agensi bencana siap sedia di Selangor

Setiap anggota terlibat akan dipersiapkan khususnya dalam menguruskan sebarang kemungkinan berlaku banjir besar pada hujung tahun ini seperti yang diramal Jabatan Meteorologi Malaysia sebelum ini.

6 jam lalu

Pakar motivasi nafi cuba rosakkan reputasi Ebit Lew

Ketika pemeriksaan semula oleh Timbalan Pendakwa Raya Zahida Zakaria, Mohd Fairuz berkata beliau mengiringi wanita itu dan suaminya untuk membuat laporan polis di Bukit Aman sebagai tanda sokongan dan juga memberi keterangan kepada polis pada 7 Ogos 2021.

6 jam lalu

FAA akan letak semula keselamatan udara kita ke Kategori 1: Laporan

Kategori 1 akan membolehkan syarikat penerbangan Malaysia berkembang dalam pasaran Amerika Syarikat yang menguntungkan dan memasuki perjanjian perkongsian kod dengan syarikat penerbangan negara itu.

7 jam lalu

96 PPS banjir sedia diaktifkan di Kuala Lumpur, Putrajaya: Rina

Sembilan puluh enam pusat pemindahan sementara (PPS) yang mampu menampung lebih 22,000 mangsa banjir di sekitar ibu negara dan Putrajaya sedia diaktifkan sebagai persiapan menghadapi bencana itu sepanjang musim Monsun Timur Laut (MTL) tahun ini.

8 jam lalu

Bursa Malaysia jatuh lagi, hampiri paras psikologi 1,400 mata

Di keseluruhan pasaran, kaunter rugi mengatasi kaunter untung sebanyak 644 berbanding 233, manakala 344 kaunter tidak berubah, 1,177 tidak diniagakan dan 38 yang lain digantung dagangan.

8 jam lalu

Ringgit jatuh lagi berbanding dolar AS, menghampiri RM4.70

Pada 6 petang, mata wang tempatan merosot kepada 4.6285/6310 berbanding dolar AS daripada 4.6100/6120 semalam, lapor Bernama.

8 jam lalu

‘Mencurah wang’ daripada syarikat berkait Jho Low masuk akaun Najib

Wai Keat memberi keterangan pada perbicaraan terhadap Najib, 69, atas empat pertuduhan menggunakan kedudukannya mendapatkan suapan berjumlah RM2.3 bilion daripada dana 1MDB dan 21 pertuduhan pengubahan wang haram membabitkan jumlah sama.

8 jam lalu

Kementerian Sumber Manusia akan hantar laporan kepada Muhyiddin

Kementerian Sumber Manusia (KSM) akan menghantar laporan terkini kepada Pengerusi Majlis Pemulihan Negara Tan Sri Muhyiddin Yassin berhubung isu kekurangan tenaga kerja asing, terutama bagi Perusahaan Mikro Kecil Sederhana.

8 jam lalu

RON97 turun lima sen

Bagi melindungi pengguna daripada kesan kenaikan harga minyak sebenar di pasaran global, Kerajaan mengekalkan harga runcit petrol RON95 pada paras harga siling RM2.05 seliter dan diesel RM2.15 seliter.

9 jam lalu

Pelitup muka tidak lagi wajib dalam penerbangan: Khairy

Khairy Jamaluddin memaklumkan kelonggaran pemakaian pelitup muka di kapal terbang itu selaras dengan syor kesihatan dari negara seperti Kesatuan Eropah, United Kingdom, Amerika Syarikat, Australia, New Zealand dan Singapura.

9 jam lalu
Popular
Peguam Najib kata RM60.6j hadiah Saudi, tapi saksi tak dapat sahkan
September 28, 2022
Mahkamah tolak permohonan Shafee gantung prosiding saman LHDN
September 28, 2022
Kes Ebit Lew: Saksi minta mangsa buat laporan polis di Sabah
September 28, 2022
‘Mencurah wang’ daripada syarikat berkait Jho Low masuk akaun Najib
September 28, 2022
Harga sawit negara jatuh terendah dalam 15 bulan, permintaan terjejas
September 28, 2022