ISU SEMASA

Kumulatif kes lebih 1 juta, doktor pula mahu mogok

Angka ini muncul setelah 17,045 jangkitan baharu direkodkan di seluruh negara dalam tempoh 24 jam sehingga 12 tengah hari tadi, sekali gus menjadi yang tertinggi setakat ini pernah dicatatkan.

8 minit lalu

Kerajaan tanggung kos pindah, rawat pesakit bukan Covid-19 ke hospital swasta

Kadar caj maksimum bagi seorang pesakit ditetapkan antara kerajaan dan swasta termasuk RM45,000 bagi setiap pesakit untuk rawatan pembedahan, RM25,000 bukan pembedahan dan RM5,000 untuk rawatan susulan.

5 jam lalu

Pasar Besar Seremban ditutup, peniaga, pekerja positif Covid-19

Seramai 64 daripada 676 individu membabitkan pekerja dan peniaga Pasar Besar Seremban terbabit dalam saringan berkenaan yang diadakan di pekarangan pasar bermula dari jam 2 hingga 7 petang, disahkan positif.

6 jam lalu

Jumlah penerima vaksin lepasi 17 juta hari ini

Sejak Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan (PICK) bermula Februari hingga semalam, 16,904,896 suntikan telah diberikan membabitkan 11,507,070 individu penerima dos pertama dan 5,397,826 individu yang melengkapkan dos kedua.

6 jam lalu

‘Saya akan jaga adik-adik, akan ingat pesan arwah ayah, ibu’

Nazurah Nabilah Benyajeed dan tujuh adiknya reda dengan pemergian insan tersayang walaupun rasa sedih menebal dalam diri kerana tidak lagi dapat bermanja, apa lagi bagi adik yang berusia empat tahun.

9 jam lalu

Persatuan perubatan tak benarkan doktor mogok

Wakil Hartal Doktor Kontrak, Dr Umar Baraka berkata, sekurang-kurangnya 5,000 doktor kontrak akan mengadakan protes pada Isnin bermula jam 11 pagi dan tidak akan kembali bertugas sepanjang hari ini.

10 jam lalu

Kilang, premis perniagaan antara 49 premis diarah tutup semalam

Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata ia adalah hasil penguatkuasaan secara menyeluruh pasukan petugas operasi pematuhan melibatkan 80,868 pemeriksaan dan pemeriksaan mengejut.

18 jam lalu

Berita baik bagi individu yang sudah lengkap dua dos tidak lama lagi

Berita baik itu akan diumumkan dalam beberapa hari lagi dan ia akan memberikan kelonggaran termasuk untuk merentas sempadan negeri serta melakukan aktiviti sosial seperti bersukan atau pun makan di restoran.

18 jam lalu

Kerajaan tak teragak-agak berbelanja demi bantu rakyat, kata PM

Muhyiddin berkata kerajaan tidak teragak-agak untuk berbelanja demi membantu rakyat dan kelangsungan perniagaan, ia terbukti dengan lapan pakej pembiayaan rangsangan ekonomi diperkenalkan kerajaan.

20 jam lalu

[KEMAS KINI] Semakin ramai pesakit sembuh, 184 pula meninggal

Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah dalam kenyataan petang ini berkata angka itu menjadikan kes sembuh keseluruhan kepada 834,858 berbanding jumlah kumulatif kes sebanyak 996,393 kes.

21 jam lalu

[KEMAS KINI] Jangkitan naik lagi, kumulatif hampiri satu juta kes

Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata Lembah Klang terus menyumbang kes paling banyak di seluruh negara dengan Selangor terus mencatat angka tertinggi sebanyak 7,351 kes, diikuti Kuala Lumpur (2,406).

July 24, 2021

KKM tubuh pasukan khas tangani kes Covid-19 di Lembah Klang

Hospital Selayang akan ditukar sepenuhnya menjadi Hospital Covid-19 bagi kawasan Lembah Klang. Pesakit bukan Covid-19 akan dipindahkan ke hospital swasta untuk meningkatkan kapasiti katil bagi pesakit Covid-19 Kategori 3, 4, dan 5.

July 24, 2021
POPULAR MINGGU INI