Isu semasa

Anak dan menantu dilantik dalam syarikat senarai awam selepas Zahid jadi TPM

Lantikan anak perempuan dan menantu kepada Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi itu diumumkan Bursa Malaysia hari ini tidak beberapa hari selepas Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim mengumumkan lantikannnya sebagai Timbalan Perdana Menteri 1.

8 jam lalu

Perbicaraan 1MDB Najib berakhir awal hari ini, peguam bela sakit lagi

Sebelum ini, Mahkamah Tinggi diberitahu bahawa sejumlah RM2.28 bilion dana milik 1MDB disalurkan kepada dua akaun peribadi Najib melalui empat transaksi pengaliran wang itu dilakukan bermula 2011 hingga 2014 melibatkan jumlah berlainan.

13 jam lalu

1,502 kes baharu, tiga kematian

daripada jumlah jangkitan baharu itu, 1,055 kes melibatkan individu yang telah menerima suntikan dos penggalak; 301 kes (penerima dua dos); 138 kes (individu tidak divaksinasi); dan lapan kes (individu belum lengkap divaksinasi).

22 jam lalu

Suruhanjaya Pelantikan Kehakiman: Usah biar hakim ‘melutut’ kepada peguam

Apa yang dicadangkan sekarang adalah ulangan apa yang telah berlaku 14 tahun dahulu. Masalah yang akan berbangkit jika ia dilaksanakan telah difahami dan dielakkan. Kini ia hendak dilakukan semula. Saya percaya Raja-Raja tidak tahu apa yang telah berlaku itu, kata bekas Ketua Hakim Negara.

December 4, 2022

1,866 kes baharu, enam kematian

Menurut data laman sesawang Github KKM, daripada jumlah jangkitan baharu itu, 1,284 kes melibatkan individu yang telah menerima suntikan dos penggalak; 389 kes (penerima dua dos); 181 kes (individu tidak divaksinasi); dan 12 kes (individu belum lengkap divaksinasi).

December 4, 2022

2,421 kes baharu, 9 kematian

Menurut data laman sesawang Github KKM, daripada jumlah jangkitan baharu itu, 1,626 kes melibatkan individu yang telah menerima suntikan dos penggalak; 544 kes (penerima dua dos); 241 kes (individu tidak divaksinasi); dan 10 kes (individu belum lengkap divaksinasi).

December 3, 2022

Lantikan Zahid sebagai TPM bukti kerajaan baharu bersih

Sememangnya lantikan Zahid sebagai Timbalan Perdana Menteri (TPM) boleh dianggap sebagai simbol kejayaan sebuah kerajaan baharu yang bersih dan berintegriti dibentuk oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim.

December 2, 2022

Pelajar Kafa duduki ujian dalam banjir

Bomba Selangor mengesahkan video yang dikongsi secara meluas menunjukkan sekumpulan pelajar menduduki ujian penilaian kelas Al-Quran dan Fardu Ain (Kafa) di dalam bilik darjah yang dimasuki air berlaku di Sekolah Rendah Agama (SRA) Sungai Balak di Kajang dua hari lalu.

December 2, 2022

2,375 kes baharu, 11 kematian

Menurut data laman sesawang Github KKM, daripada jumlah jangkitan baharu itu, 1,462 kes melibatkan individu yang telah menerima suntikan dos penggalak; 641 kes (penerima dua dos); 264 kes (individu tidak divaksinasi); dan lapan kes (individu belum lengkap divaksinasi).

December 2, 2022

MetMalaysia keluar amaran hujan berterusan di Kelantan, Terengganu hingga Sabtu

MetMalaysia dalam kenyataan malam ini memaklumkan daerah terlibat di Kelantan ialah Tumpat, Pasir Mas, Jeli, Tanah Merah, Bachok, Machang, Pasir Puteh dan Kuala Krai.

December 2, 2022

Banjir kilat berulang di Baling, 50 rumah terjejas

Pegawai Angkatan Pertahanan Awam (APM) Daerah Baling Left (PA), Mohd Faizol Ab Aziz,berkata kejadian pada jam 6 petang itu susulan hujan lebat melebihi dua jam sehingga menyebabkan air sungai berdekatan melimpah ke penempatan penduduk.

December 2, 2022

Laporan Utusan juga sahkan Najib kini berada di hospital bukan penjara

Menurut laporan tersebut, bekas Perdana Menteri (PM) bergelar banduan itu dirawat di Hospital Kuala Lumpur (HKL) selepas dikatakan sekali lagi mengalami masalah ulser dalam perut yang dihidapinya.

December 1, 2022
Popular
Anak dan menantu dilantik dalam syarikat senarai awam selepas Zahid jadi TPM
December 5, 2022
Perbicaraan 1MDB Najib berakhir awal hari ini, peguam bela sakit lagi
December 5, 2022
Masalah pengangkutan awam tiada kesudahan
June 27, 2022
Isu LGBT dalam kalangan agamawan rosakkan imej Islam
September 25, 2022
Lantikan Zahid sebagai TPM bukti kerajaan baharu bersih
December 2, 2022