Isu semasa

Lesen pengilang enggan beli sawit, jejas minyak masak digantung

Harga minyak sawit mentah (MSM) Malaysia menyaksikan penurunan terbesar sebulan dalam tempoh lebih 13 tahun pada Jun, jatuh 22 peratus kepada RM4,922 pada Isnin daripada paras tertinggi RM6,632.

5 jam lalu

JPA kaji waktu kerja 4 hari seminggu

Ketua Pengarah JPA Datuk Seri Mohd Shafiq Abdullah berkata tindakan itu dibuat kerana terdapat tuntutan daripada beberapa pihak yang inginkan kerajaan melihat perkara berkenaan dengan lebih terperinci.

6 jam lalu

SRC: 29 Julai pengurusan kes Najib jawab afidavid pendakwaaan

Najib memfailkan permohonan untuk mengemukakan bukti tambahan dalam kes yang melibatkan dana SRC Internationalnya dalam usaha untuk membatalkan perbicaraan yang mendapatinya bersalah serta disabitkan kesalahan.

6 jam lalu

APMM aktifkan operasi cari bot bawa 13 pemancing, kru

Pusat Penyelaras Mencari dan Menyelamat Maritim (MRSC) Kuantan telah mengaktifkan SAR pada 11.45 pagi tadi bagi mengesan bot tersebut. Kapal Maritim Redang digerakkan ke kawasan dipercayai bot tersebut selalu memancing di sekitar pelantar.

6 jam lalu

Agihan pendapatan ASB 3 Didik 4.25 sen

Walaupun pasaran menghadapi pergolakan dan ancaman inflasi, PNB kekal teguh dalam memajukan kesejahteraan pemegang unit dengan mengagihkan pulangan yang mampan dalam keadaan ekonomi yang tidak menentu.

8 jam lalu

Jangan sertai protes harga barang di Kampung Baru esok: Polis

Ketua Polis Daerah Dang Wangi Asisten Komisioner Noor Dellhan Yahaya berkata polis telah menerima maklumat mengenai perhimpunan itu, yang akan diadakan selepas solat Jumaat, tetapi tiada notis dikemukakan oleh pihak penganjur.

9 jam lalu

Kematian tahanan di Sabah kerana lewat hantar pulang: Indonesia

Konsulat Jeneral Republik Indonesia di Kota Kinabalu dan Konsulat Republik Indonesia di Tawau merancang untuk meningkatkan lawatan ke depoh imigresen secara rutin dan akan menyediakan keperluan seperti pakaian, makanan, ubat-ubatan dan peralatan perubatan.

9 jam lalu

Zahid dakwa tertekan, tak nafi guna dana YAB bayar kad kredit

Walaupun pada mulanya mengesahkan tiga set kenyataan yang direkodkan SPRM daripadanya pada 2018 adalah betul, Zahid petang tadi mendakwa dia berada dalam keadaan tertekan apabila menandatangani setiap muka surat kenyataan itu.

9 jam lalu

Majistret letak Bella bawah jagaan Siti Bainun, kata saksi

Mohamad Imran Mohamed Zanyuin, 35, yang memberi keterangan dalam perbicaraan terhadap pengasas rumah kebajikan itu berkata, dia menolak kerana tidak mengenali Siti Bainun ketika pertama kali bertemu pada 14 Julai 2020.

10 jam lalu

Operasi besar-besaran tangkap PATI akan bermula: Menteri KDN

Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hamzah Zainuddin memberi amaran pihak berkuasa di bawah Kementerian Dalam Negeri akan menangkap majikan yang terus mengambil buruh asig tanpa permit.

11 jam lalu

Presiden parti politik Sabah jual dokumen pengenalan diri ditahan

KDN tidak menolak kemungkinan Mohd Arshad yang mendaftarkan parti pada tahun 2017 dan menjadikan dirinya sebagai Presiden menggunakan parti untuk mendapatkan kepentingan dirinya sendiri dan melakukan kegiatan penipuan itu.

11 jam lalu

Zahid diingat jaga sikap, mahkamah bukan kedai kopi, MT UMNO

Sepanjang pemeriksaan balasnya semalam dan hari ini, Ketua Pendakwa Raya Datuk Raja Rozela Raja Toran terpaksa berulang kali mengingatkan Zahid supaya menjawab soalan khususnya secara langsung, bukan memberi penjelasan sendiri.

11 jam lalu
Popular
Lokman dituduh hina mahkamah ketika prosiding kes Zahid berjalan
June 30, 2022
Zahid dakwa tertekan, tak nafi guna dana YAB bayar kad kredit
June 30, 2022
Zahid diingat jaga sikap, mahkamah bukan kedai kopi, MT UMNO
June 30, 2022
Mas Ermieyati kaji tindakan terhadap tuduhan Zahid, nafi guna dana parti
June 30, 2022
Bank saman bekas presiden, 17 lagi isu pinjaman RM400 juta: Laporan
June 29, 2022