ISU SEMASA

AirAsia X rugi RM24.63 bilion

AirAsia X sedang menstruktur semula hutang berjumlah RM63.5 bilion kepada pemiutang tidak bercagar menjadi perakuan hutang oleh syarikat penerbangan itu dengan jumlah pokok sehingga RM200 juta.

6 jam lalu

Boleh merayau seluruh Malaysia nanti tapi ingat SOP, kata Muhyiddin

Pengerusi MPN tersebut berkata apabila kebenaran diberikan nanti, orang ramai boleh merayau bagaimanapun perlu sentiasa mematuhi prosedur operasi standard (SOP).

7 jam lalu

Ketua ajaran sesat mimpi terakhir bertaubat

Dengan ini saya bertaubat kembali ke pangkal jalan mengamalkan ajaran Islam berdasarkan sumber pengetahuan dan ilmu yang benar. Saya insaf bahawa tiada jalan pintas ke syurga melainkan dengan keyakinan akidah Islam, lafaz Sittah Annur.

7 jam lalu

Kes Covid-19 di Langkawi melonjak tiga kali ganda

Penduduk Langkawi mula bimbang dengan peningkatan kes baharu yang mungkin menyebabkan sektor pelancongan di pulau itu ditutup semula sebagaimana berlaku ke atas pusat peranginan Phuket di Thailand, atau daerah itu dikenakan PKPD.

8 jam lalu

Covid-19: Jumlah pesakit sembuh cecah lebih dua juta

Pada masa sama Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah memaklumkan 19 lagi kluster baharu dikesan menjadikan keseluruhannya 5,432 kluster dengan 4,267 telah ditamatkan manakala 1,165 lagi masih aktif.

8 jam lalu

Ekspedisi pacuan 4 roda berakhir di balai polis selepas kena tahan

Mereka boleh didakwa mengikut Seksyen 47(1) Enakmen Akta Perhutanan Negara 1984 (Pemakaian) 1985 kerana memasuki hutan simpan kekal tanpa permit dan boleh dikenakan denda tidak lebih RM10,000 atau penjara.

9 jam lalu

Lengkap vaksin boleh teman isteri bersalin: Khairy

Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin memaklumkan beliau sudah memohon kepada Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah untuk mengeluarkan notis kebenaran itu di semua hospital kerajaan.

12 jam lalu

Kes baharu turun ke paras terendah sejak beberapa bulan

Berdasarkan statistik dikeluarkan Kementerian Kesihatan (KKM), kecuali Pahang dan Terengganu, negeri dan Wilayah Persekutuan merekodkan penurunan mendadak dengan Selangor kini mencatat kes tiga angka.

13 jam lalu

Empat matlamat RMK12 jadikan Malaysia negara berpendapatan tinggi: PM

Pelaksanaan dan pencapaian objektif serta matlamat RMK12 bergantung kepada komitmen semua pihak, terutama anak muda, justeru Perdana Menteri mengajak mereka untuk bersama menjayakan agenda pembangunan negara.

15 jam lalu

Kit Siang ponteng sidang Parlimen puji Khairy lagi

Ahli Parlimen (MP) Iskandar Puteri itu minggu lepas dikritik kerana ponteng sesi Dewan Rakyat semasa Khairy sedang membuat penggulungan tetapi begitu sibuk mengeluarkan hantaran dalam Facebook.

15 jam lalu

Covid-19 beri kesan kepada kewangan negara, dijangka pulih 2023

Pandemik yang berlarutan hampir dua tahun berturut-turut itu bukan sahaja memberi kesan kepada negara bahkan ekonomi global juga menguncup pada kadar 3.2 peratus berbanding pertumbuhan 2.8 peratus pada tahun 2019.

15 jam lalu

TH tak buka kertas siasatan tuduhan pegawai curi wang: Timbalan Menteri

Perbicaraan kes saman kerajaan terhadap keluarga bekas Pengerusi TH Datuk Seri Abdul Azeez Abdul Rahim dan syarikat mereka bagi melucut hak hampir RM16 juta akan didengar 8 Oktober ini.

15 jam lalu
POPULAR MINGGU INI