Wanita dipenjara, tebuk kondom pasangan untuk hamil

Seorang wanita Jerman didapati bersalah melakukan serangan seksual selepas menebuk lubang pada kondom pasangannya berusia 42 tahun, dalam percubaan untuk hamil, menurut laporan.

Mahkamah di barat Jerman memaklumkan bahawa tindakan wanita berusia 39 tahun itu mensabotaj kondom tanpa kebenaran dianggap sebagai ‘mencuri’.

Pasangan itu kerap bertemu dan untuk melakukan hubungan intim sejak awal 2021.

Kes itu mencatat sejarah undang-undang, menurut hakim wilayah Bielefeld, kerana jenayah yang dikenali sebagai “mencuri” – di mana seorang lelaki secara rahsia menanggalkan kontraseptif semasa hubungan seks, tetapi dalam kes ini ia dilakukan oleh seorang wanita.

Bagaimanapun, wanita itu dilaporkan gagal dalam percubaannya untuk hamil.

Wanita itu dijatuhi hukuman penjara enam bulan.

Wanita itu secara rahsia menebuk lubang pada kondom dengan harapan untuk hamil, tetapi dikatakan tidak berjaya, menurut laporan akhbar Bild.

Dia kemudian menghantar mesej WhatsApp kepada lelaki itu mengatakan keyakinannya bahawa dia hamil, dan memberitahunya apa yang telah di lakukan.

Lelaki itu kemudiannya membawa aduan terhadapnya.

Walaupun pendakwa raya dan mahkamah bersetuju jenayah telah dilakukan, terdapat ketidakpastian awal mengenai tuduhan yang sepatutnya dikenakan terhadap wanita itu.

“Kami telah mencatat sejarah undang-undang di sini hari ini,” kata Hakim Astrid Salewski.

Selepas terlebih dahulu menyiasat sama ada jenayah itu merupakan rogol, hakim memutuskan pertuduhan serangan seksual adalah wajar selepas membaca tentang jenayah mencuri semasa menyemak undang-undang kes.

Hakim berkata dalam keputusannya: “Peruntukan ini juga terpakai dalam kes sebaliknya.

“Kondom itu tidak boleh digunakan tanpa pengetahuan lelaki itu atau persetujuannya.” – Agensi

BERITA BERKAIT
POPULAR