24September2020

Agenda Daily

Kenyataan media PAS berhubung isu Speaker DUN di Kedah

Kenyataan  Pengerusi Amanah(PAN) Kedah, Dato' Dr Ismail Salleh, dilihat lebih bersifat spekulasi dan keanak-anakan serta memperlihatkan beliau sebenarnya tidak memahami akan isu perlantikan Speaker Dun Kedah.

2. PAS Kedah melihat kenyataan itu  lebih kepada berbaur emosi malah jauh

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Kenyataan media CyberSecurity Malaysia...

CyberSecurity Malaysia, pusat pakar teknikal keselamatan siber nasional mengingatkan orang ramai khususnya pengguna Internet di seluruh Malaysia supaya lebih cakna mengenai keselamatan di alam siber pada musim perayaan ini.

Sehubungan itu, satu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

DAP mahu merealisasikan agenda ‘Malaysian Malaysia’

Setelah hampir sebulan Kerajaan Malaysia yang baharu terbentuk, Pusat Penyelidikan PAS (PPP) melihat halatuju rupa bentuk negara yang mahu dibina semula oleh Pakatan Harapan (PH) adalah ‘Malaysian Malaysia’.

Hakikat ini dapat diperhatikan daripada

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Dr Mohd Zuhdi Marzuki

Projek saluran paip... Guan Eng hentilah berdrama

Dua projek saluran paip di Malaysia telah menjadi tumpuan kerana dakwaan Menteri Kewangan Lim Guan Eng bahawa kontraktor China itu dibayar lebih awal sebelum mencapai tahap pembinaan tertentu.

1. Apakah dakwaan Lim Guan Eng?

RM8.3 bilion atau 88%

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh AHMAD MOHAMAD

Cubaan mencipta persepsi buruk kepada YDP Agong

PAS sudah terkena dengan pukulan media sosial sebelum PRU 14. Memang dalam ilmu media disebut sebagai agenda setting. Akhirnya masyarakat percaya apa yang didakwa, apabila difokus dan diulang berkali-kali.

Soal dosa dan pahala tidak kisah. Tuduh

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Idris Hj Ahmad
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 461  tetamu dalam talian