24September2020

Agenda Daily

Malaysia semakin sekular

Pertikaian tentang dasar negara yang melindungi Islam dan hak keistimewaan Melayu menjadi bibit-bibit ke arah pembentukan negara sekular.

Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek berkata tindakan kerajaan Pakatan Harapan (PH) telah menampakkan permulaan ke arah sekularisme di

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Shahar ikrar sokongan padu kepada kepimpinan Pemuda UMNO

Bekas calon Ketua Pemuda UMNO yang tewas, Mohd Shahar Abdullah, memberi jaminan semangat perjuangannya tidak akan luntur walaupun kalah dalam perebutan jawatan Ketua Pemuda UMNO pada pemilihan parti kali ini.

Ahli Parlimen Paya Besar itu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Kini masanya fokus bangunkan semula UMNO

Kini adalah masanya bagi anggota-anggota UMNO memberi tumpuan kepada proses membangunkan semula parti itu memandangkan ia tidak lagi mentadbir negara, kata Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri Sembilan Datuk Seri Mohamad Hasan.

Beliau berkata

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Tahniah Asyraf Wajdi... - Khairul Azwan

Saya telah mengucapkan tahniah kepada sahabat lama dan rakan seperjuangan, Datuk Dr. Asyraf Wajdi atas kemenangan beliau sebagai Ketua Pemuda UMNO Malaysia.

Saya menawarkan diri untuk sentiasa membantu kepimpinan beliau dan Pemuda UMNO memasuki era

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Guan Eng patut peka teguran Anwar - Pemuda PAS

Menteri Kewangan, Lim Guan Eng seharusnya lebih peka dengan teguran Ketua Umum Pakatan Harapan, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang menyarankan tanggungjawab membongkar salah laku diserahkan kepada menteri atau agensi lain.

Timbalan Ketua Pemuda Pas, Ir

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 400  tetamu dalam talian