14Ogos2020

Agenda Daily

Kenapa Kit Siang risau kebangkitan semula UMNO...?

UMNO terpanggil untuk menjawab ulasan 'hambar' Lim Kit Siang yang mengatakan kononnya keputusan pemilihan Umno kali ini mencerminkan kemenangan calon-calon 'strategis Najib Razak'.

Beliau sebagai antara politikus paling lama dan paling matang di Malaysia, nampaknya bukanlah seorang penganalisis

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Unit Komunikasi Strategik Umno

AWO mahu berehat, luangkan masa bersama keluarga

Tan Sri Abdul Wahid Omar (AWO) yang bersara sebagai Pengerusi Kumpulan Permodalan Nasional Bhd (PNB) berkuat kuasa 30 Jun ini, berkata beliau akan memanfaatkan tempoh selepas ini untuk berehat sebentar selain meluangkan masa bersama keluarga setelah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Mahathir umum Najib akan didakwa tidak lama lagi...

Tun Dr Mahatir Mohamad berkata bekas perdana menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak akan didakwa di mahkamah tidak lama lagi.

Perdana Menteri berkata pihak berkuasa kini sedang menyiasat dan mengumpulkan bukti yang kukuh berkaitan penyelewengan dana

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Penjawat awam, ahli politik digesa bersuara, cabar pihak berkuasa

Ahli politik dan penjawat awam perlu berani bersuara dan mencabar pihak berkuasa sekiranya mereka merasakan wujud 'perkara meragukan' dalam pentadbiran kerajaan.

Presiden International Movement for a Just World, Dr Chandra Muzaffar berkata langkah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

PAS gesa ADUN dan MP lompat parti letak jawatan

Wakil rakyat yang ingin lompat parti digesa meletakkan jawatan Adun atau Ahli Parlimen terlebih dahulu agar pengundi memberi mandat baru kepada sesiapa yang layak.

Pesuruhjaya PAS Melaka, Kamaruddin Sidek berkata, isu Adun dan Ahli Parlimen lompat

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 482  tetamu dalam talian