19September2020

Agenda Daily

anwar-najib513

Al kisah...tiba-tiba muncul khabar angin Najib nak tawar Anwar jawatan TPM

Ada cakap-cakap kata ini mungkin satu kepakaran Datuk Seri Anwar Ibrahim yang ramai tidak sedar. Semua ini gara-gara Ketua Umum PKR itu selalu dilihat ada saja akai untuk pastikan cerita mengenai 'kehebatan' sepak terajang politiknya dikagumi dan menjadi inspirasi pada penyokong-penyokong setia

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
blackout513xx

Tanda tanya menjelang Blackout KL...

Menjelang Sabtu, ramai tertunggu-tunggu apa akan jadi di perhimpunan Blackout KL yang akan diadakan di Padang Merbok esok. Perhimpunan tersebut tidak dibenarkan oleh pihak berkuasa, tapi mengenali cara Datuk Seri Anwar Ibrahim dan PKR, mereka akan redah juga.

Persoalannya apakah pihak berkuasa akan bertindak tegas...melihat kepada belasan siri perhimpunan di seluruh negara selepas PRU13 lalu, nampak gayanya macam puak-puak pembangkang boleh buat apa saja.

Semua tahu 'wayang tinggi' yang dipentaskan oleh Anwar ini, ia bermula sebelum PRU13 lagi. Ia bermula dengan pembohongan bersiri mengenai penipuan pilihanraya yang kononnya didalangi SPR.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
ld-postergantungkiram513

Pasca Lahad Datu: Apa pilihan kita...?

Persoalan utamanya kini apakah zon perang di Lahad Datu kekal hanya di gugusan yang bersempadan dengan Pulau Tawi-Tawi atau ia akan merebak ke tempat lain pulak?

Bagi rakyat Malaysia yang berumur 50 tahun ke bawah, yang tidak pernah mengharungi konfrontasi dengan Indonesia pada 1963, pencerobohan Lahad Datu inilah pengalaman pertama merasakan gema semboyan perang.

Jamalul Kiram, yang pada asalnya menuntut Sabah bagi pihak 'Kesultanan Sulu', kini menukar retorik kepada berjuang untuk menuntut semula 'wilayah Filipina'.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
pru-posterkhalidxxx513

Meriah...cukup meriah ....pilihanraya facebook

Nampak gayanya laman facebook jadi meriam dan peluru yang cukup hot dalam era PRU13 ini.Bayangkan angka rasmi akaun facebook yang didaftarkan di Malaysia pada Oktober 2012 adalah 13,167,180.

13 juta...wow, bodoh sangat kalau siapa tak mahu guna

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
berjasa

Ada apa-apa ke ? ..BERJASA, bekas serpihan PAS nak beraksi dalam PRU13

Kalau tanya generasi muda sekarang pasti ramai yang kata kenal langsung apa itu BERJASA.Ini kerana sudah lebih 17 tahun parti politik serpihan PAS itu menyepi.
Tiba-tiba muncul berita baru-baru ini mengenai pengumuman parti BERJASA untuk bertanding

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 414  tetamu dalam talian