19September2020

Agenda Daily

penangbanjir.jpg

DAP dan janji-janji 'kalau' berkuasa...

Dalam Konvensyen DAP yang berlangsung Ahad lalu, Lim Guan Eng membuat ucapan yang membuatkan kita tersengih-sengih mendengarnya.  Kata Guan Eng, beliau berjanji sekiranya PR dapat memenangi Putrajaya maka masalah banjir di Pahang akan diselesaikan dalam masa satu penggal sahaja.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
sg-tpm-tahfiz513

Sungai Limau: Bersama TPM melangkah masuk ke 'kawasan hitam'...

Pada Sabtu, Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin turun ke Sungai Limau, kali kedua selepas penamaan calon 23 Oktober lalu, dan kali ini dengan satu misi khas... operasi pemutihan.

Program TPM di Sungai Limau pada Sabtu memang difokuskan untuk mendekati golongan agama, guru dan pegetua

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
pca-parlimen513

Akta Pencegahan Jenayah: Pembangkang riuh kosong...

Pagi Isnin berhampiran Tasik Perdana Kuala Lumpur, sekumpulan lebih kurang 20 individu 'melalak' kononnya mahu menjadi jaguh hak asasi manusia di negara ini. Wajah-wajah yang sama, yang selalu rakyat Malaysia tengok dalam siri demonstrasi anti

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
sgkem3xx

Sungai Limau: Mana nak cari 2,000 undi lagi...?

Sungai Limau terletak di antara dua bandar besar di Kedah, iaitu Sungai Petani dan Alor Setar. Jika berkereta dari Sungai Petani selepas pekan Gurun dan Guar Cempedak, ada simpang dengan papan tanda Sadaka, belok ke kiri, anda telah berada di

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
umno-bn-malaysia

Malaysia: Jasa UMNO yang cuba dipadamkan...

Malaysia yang wujud hari ini merupakan hasil evolusi sebuah kerajaan Melayu-Islam, yang berakar-umbi dari Kesultanan Melayu Melaka.

2. Asas kerajaan ini adalah Islam yang merupakan idealogi Negara dan bahasa Melayu merupakan bahasa rasmi

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 484  tetamu dalam talian