12Ogos2020

Agenda Daily

legoland-malaysia

Satu hari di Legoland...

Ketika iklan mengenai Legoland Malaysia mula disiarkan di kaca televisyen, anak saya, Mukhriz, sibuk ajak pergi, dia yang baru berusia empat tahun, tidak tahupun di manakah Legoland itu berada.

Mukhriz yang setiap hari melayari laman youtube kartun-kartun kegemarannya, mula suruh buka youtube mengenai Legoland. Dan kemudiannya, hari demi hari, makin banyak pertanyaan mengenai Legoland keluar dari bibirnya.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
tudm-513

Ini baru pengalaman sejuta ringgit...

Kalau ada RM1juta nak 'beli' pengalaman mengikuti lawatan ke Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) Pengkalan Udara Kuantan, pada Isnin, tidak akan jadi. Duit mungkin boleh beli banyak benda, tapi rahsia pertahanan negara tidak untuk dijual beli.

Ini kali pertama TUDM mempamerkan beberapa aset strategiknya kepada orang awam bagi menunjukkan sebahagian kemampuan mereka menjaga pertahanan udara Malaysia.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
rafizi-datuk-t

Apa bezanya Datuk T, tukang dedah video seks Anwar dengan kes Rafizi NFC...?

Akhir-akhir ini wujud pemikiran baru dikalangan pembangkang seolah mereka ada lesen besar untuk langgar undang-undang.Senang cakap berani buat..tak berani tanggung. Makanya bila kerajaan bertindak 'lambat siang' riuh tuduh zalim dan menindas mereka dengan akta-akta yang draconian.

Macam kes terbaru membabitkan Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramli yang didakwa di mahkamah kerana membocorkan maklumat sulit perbankan milik individu lain kepada umum.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
anwar-erdoganbas513

Taktik kempen : Hello Anwar... Erdogan tak hilang jam Omega!!!

Satu benda yang kita kena angkat topi dengan Brother Anwar Bin Ibrahim ini adalah ketebalan muka beliau untuk mencuba benda-benda baru dengan yakin dan berani.

Ini termasuklah dalam kempen nak pikat hati orang kampong. Anwar ronda-ronda ke Pahang, Kelantan dan Kedah naik bas yang ada gambar beliau besar dua kali tayar lori.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
koboi513xc

Al kisah Anwar-Lajim-Bumburing: Mari dengar ini cerita...

Bagi yang tahu banyak tentang latar belakang kisah drama politik terbaru di Sabah ini tentu gelak besar melihat Datuk Seri Anwar Ibrahim turun pakai topi koboi di majlis pengumuman keluar Barisan Nasional oleh Ahli Parlimen Tuaran Datuk Seri Wilfred Bumburing di Dalit, Tuaran pada Ahad.

Segak dan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 688  tetamu dalam talian