19September2020

Agenda Daily

mukrizmahathir

Bolehkah Mukhriz diterima Naib Presiden?

Kira-kira setahun sebelum PRU ke13, saya secara positif meramalkan bahawa BN boleh menawan semula Kedah  dari Pas jika sekiranya mereka mencalonkan  Mukhriz Mahathir sebagai calon MB Kedah. Ini kerana ketika tulisan tersebut tersiar di akhbar ini, suasana politik UMNO Kedah agak gawat kerana ramai memasang angan-angan sama.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh YUSOF HARUN
nazri70

Usaha siapa nak jatuhkan Nazri?

Bertepatan dengan budaya UMNO di musim pemilihan, gerakan menjatuhkan pemimpin tertentu yang sudah established kini telahpun bermula.  Jika ada sesuatu faktor yang mampu merosakkan perpaduan dalam UMNO malah melemahkan parti itu sendiri, maka inilah di antara faktor utamanya.

Lazimnya ia dimula dan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh YUSOF HARUN
anwar-shafie

Anwar vs Shafee di mahkamah

Akhirnya Anwar Ibrahim akur dan secara tidak langsung ‘surrender’ kepada hakikat  setakat karisma semata-mata bukanlah jalan ke Putrajaya. Pandai bercakap sahaja tidak menjamin apa-apa.

Sebaliknya laluan bagi seseorang pemimpin untuk menjadi perdana

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh YUSOF HARUN
zambry-husni

Syabas Zambry dan Husni

Ketika kebanyakan ahli-ahli Majlis Tertinggi UMNO mengumumkan keputusan mempertahankan kedudukan mereka, Menteri Besar Perak Dato’ Seri Dr.Zambry Abd Kadir dan Menteri Kewangan kedua Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah mengambil pendirian

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh YUSOF HARUN
anwar-renyihxxx

Apa jadi kalau Anwar kalah di Permatang Pauh...?

Kalau berkunjung ke Pulau Pinang jangan sesekali lupa untuk singgah menjamu selera sama ada makan nasi kandar atau laksa janggus di Balik Pulau. Nasi Kandar yang beraneka lauk pauk dan adunan kuah-karinya yang kaw-kaw tak perlu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh YUSOF HARUN
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 450  tetamu dalam talian