17September2020

Agenda Daily

najib-obama-kl

Obama lebih yakin pada Najib dari Pak Sheikh

Presiden Barrack Obama pulang ke Washington D.C.setelah melakukan lawatan rasmi ke Malaysia dan Filipina. Semasa di sini, beliau memperaga sikap original-- sederhana, bersopan santun serta begitu prihatin pada masalah hak asasi  rakyat. Beberapa patah  perkataan Melayu seperti terima kasih, boleh dan inshaallah disebutnya.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh YUSOF HARUN
ikon-yusofharun150xx

Sok-sek sok-sek rombakan Kabinet...

Sebaik mengangkat sumpah dan dilantik Perdana Menteri ke-6 selepas PRU13 lalu, Najib Razak berdepan masalah merombak Kabinet. Ia isu sensitif kerana melibatkan parti-parti komponen BN.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh YUSOF HARUN
sglimauw3calontpmxx

Sungai Limau: Lebih sekadar pilihanraya kecil

Petanda awal PAS  bakal kehilangan pengaruh di negeri Kedah kini bukan lagi satu spekulasi atau andaian politik.  Ia bagaikan tertulis pada setiap tembok di Negeri Jelapang Padi itu.  Maknanya dalam apa juga keadaanpun peluang Pas untuk bangkit

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh YUSOF HARUN
najib-raja2melayu

Raja-raja Melayu di zaman Najib Razak

Di Malaysia hubungan Istana dan Rakyat disemadikan menerusi persefahaman lisan:

“Adapun tuanku segala anak cucu patik akan jadi hamba ke bawah duli yang dipertuan, hendaklah ia diperbaiki oleh anak cucu duli Tuanku. Dan jika ia berdosa, sebesar-besar dosanya pun, jangan difadhilatkan, dinista

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh YUSOF HARUN
zambrytidorxx

Kisah Dr.Zambry yang tidur di masjid

Sejak, mungkin sebulan atau kurang lalu, banyak diperkatakan secara khusus tentang beberapa orang pemimpin UMNO yang sama ada mempertahankan jawatan atau mengesahkan diri untuk bertanding jawatan Naib Presiden parti.

Terlalu banyak sangat

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh YUSOF HARUN
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 1183  tetamu dalam talian