14Ogos2020

Agenda Daily

ikon-yusofharun150xx

Jangan marah kalau AS sukakan Anwar

Untuk tempoh yang agak panjang, tidak ada kuasa malah tidak ada sesiapa mampu menandingi Amerika Syarikat(AS)  selaku kuasa besar yang terlibat dalam mencatur hal ehwal dunia.


 Kuasa dan peranannya bukan setakat menguasai PBB serta dasar-dasar yang bakal diambil badan dunia itu, bahkan kemampuan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
dapa

Lupakan undi Cina,tumpu pengundi Melayu

Teka teki-bilakah Parlimen akan dibubarkan bagi membolehkan Pilihanraya Umum ke-13 diadakan masih belum menampakkan tanda-tanda ia membekalkan satu jawapan positif. Kemenangan cemerlang BN Sarawak tempoh hari dalam pilihanraya negeri juga ada ironinya. 

 

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Batik: Mengapa perlekeh budaya sendiri?

Dalam tahun 1970-an, pakaian batik terutama bagi kaum lelaki seolah-olah menjadi sinonim dengan perwatakan belia. Berlatarbelakangkan penyebaran awalan budaya pop Barat berimejkan pakaian kemeja-t, jaket kulit dan jeans, maka imej sopan yang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh YUSUF HARUN

Pengaruh Anwar mencaturkan kepimpinan PAS

Menjelang Julai ini, PAS tetap tidak membatalkan pemilihan bagi semua jawatan dan pencalonan untuk pelbagai jawatan seperti Presiden sudahpun bermula.


Bukan PAS tidak menyedari pemilihan lazimnya mencetuskan perbalahan dan mewujudkan kem-kem namun

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh ROSLI ISMAIL

Nik Aziz dan politik suku-sukuan


 

Nik Aziz Nik Mat telah berjaya menjadi pemimpin PAS yang paling popular dan tempias pengaruhnya sudah melebihi Presiden parti itu sendiri. Tetapi popularitinya tentulah bersebab. Pertama Datuk Seri Hadi Awang bukan lagi Menteri Besar

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh YUSOF HARUN
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 375  tetamu dalam talian