28Mei2020

Agenda Daily

Rumah terbuka: Ada yang pengsan 3 kali

Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Selangor, Datuk Shariff Jajang (Berbaju petak) di antara yang hadir pada majlis rumah terbuka aidilfitri pada tahun 1996.

Sudah lebih daripada setengah bulan Syawal berlalu, tetapi majlis-malis rumah terbuka masih berlangsung saban hari. Malah, semakin menghampiri penghujung bulan, semakin banyak pula jemputan yang diterima. Banyaklah berlaku pertindihan waktu, bermakna kita terpaksa ‘miss’ jemputan-jemputan tertentu.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Nak balik Perak tapi naik bas menghala ke Kuala Lumpur...

Ahli Dewan Undangan Negeri Selangor, kawasan Bangi, Datuk Dr. Amran Kasimin (berkain sarung, kanan) bersama ahli jawatankuasa dan ahli-ahli Gerakan Belia 4B Serdang, merakam kenangan dalam majlis penyampaian lemang di bazar rakyat Lake Town Bangi, baru-baru ini. Bazar tersebut yang dibuka menjelang ketibaan Ramadhan baru-baru ini dibuka mulai 9.00 malam hingga 3 pagi setiap hari kecuali Khamis.

Selamat Idulfitri kepada semua. Maaf zahir bathin dipinta, menyuci segala dosa. Marilah kita bersatu semua, memacu kejayaan agama, bangsa dan negara.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Menjelang Hari Raya - apabila sudah tidak ada jawatan....


Menteri Sains Teknologi dan Inovasi, Datuk Dr. Jamaluddin Jarjis berbuka puasa dengan rakan-rakan media di ibukota, baru-baru ini.

Semalam, saya berkunjung ke pejabat seorang rakan rapat. Walaupun rapat dan mengenali beliau sejak lebih 20 tahun lalu, baru semalam saya menemuinya di pejabat kerana ada urusan rasmi.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Hari Raya...ada yang terpaksa tumpang ' Utusan Ekspres'

Minggu lepas, saya , mengimbas kenangan mengenai peristiwa nasi bungkus di Utusan Melayu. Kali ini, kenangan masih berlegar pada sekitar tahun-tahun 1980-an dan 1990-an, juga di Utusan.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Kisah nasi bungkus di Utusan Melayu…..


Kenangan dirakamkan bersama rakan-rakan di Utusan ketika berkunjung ke rumah Ketua Pengarang Kumpulan Utusan, Zainuddin Maidin. Di sebelah isteri ZAM ialah Rosnah Majid (kemudiannya menjadi EXCO Kedah) manakala di belakang Rosnah ialah Chamil Wariya yang berhijrah ke TV3.

Semasa menjadi wartawan, mengharungi waktu-waktu siang pada bulan Ramadhan adalah sangat mencabar. Akhbar akan diterbitkan macam biasa. Jika pada bulan bulan berpuasa akhbar diterbitkan setebal 40 halaman, maka dalam bulan berpuasapun begitu juga.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 561  tetamu dalam talian