16Januari2021

Agenda Daily

Madinah diarah buat kenyataan meragukan...?

Kenyataan media Tan Sri Madinah membuktikan Kerajaan PH amat memerlukan isu 1MDB untuk mengekalkan kepercayaan rakyat kepada mereka. Bukan itu sahaja mereka juga mahu ahli UMNO percaya kekalahan UMNO disebabkan 1MDB bukan isu GST dan janji bohong PH. Najib mesti dipersalahkan.

TS Madinah mengakui

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Dr Puad Zarkashi

Harga saham 20 GLC jatuh sejak PH berkuasa

Ini betul-betul bukan cubaan... harga saham 20 syarikat berkaitan kerajaan (GLC) menyusut antara 2 hingga 63%, sejak Pakatan Harapan (PH) mentadbir negara selepas memenangi pilihan raya umum 9 Mei lalu.

Bekas perdana menteri itu mendakwa keyakinan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

MB Negeri Sembilan akan diganti... Rafizi antara calonnya

Dalam riuh tempik sorak akan ada rombakan Kabinet di peringkat pusat... di peringkat negeri juga katanya ada perubahan.... antaranya desas-desus Menteri Besar Negeri Sembilan Aminuddin Harun yang baru menjalani pembedahan jantung menafikan akan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Fatwa ajaran Syiah menyimbang dari Islam boleh disemak semula

Fatwa yang menetapkan Syiah sebagai ajaran menyimpang daripada Islam boleh disemak semula berdasarkan beberapa hujah selepas mengambil kira konsensus mengenainya hanya bertentangan dengan fahaman Ahli Sunnah Wal Jamaah (ASWJ).

Mufti Pulau Pinang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Bayaran khas RM500 untuk penjawat awam Khamis ini

Bayaran khas sebanyak RM500 kepada penjawat awam gred 54 dan ke bawah  yang dicadangkan dalam Belanjawan 2019 akan dibayar sebelum 25 Dis ini, kata Menteri Kewangan Lim Guan Eng hari ini.

“Ini kali pertama kita bayar bonus pada tahun yang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 290  tetamu dalam talian