21September2020

Agenda Daily

Kemukakan bukti jika ada politik wang... Timbalan Presiden UMNO

"Sekiranya benar wujud amalan politik wang pada pemilihan UMNO bukti perlu dikemukakan," kata Timbalan Presiden UMNO Datuk Seri Mohamad Hasan.

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri Sembilan itu berkata ini bagi membolehkan pihak berkuasa mengambil tindakan sewajarnya.

"Tidak usahlah cakap

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Terima kasih tawar... tapi KJ tolak jawatan SUA BN

Sambil mengucapkan terima kasih atas tawaran Presiden UMNO Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi untuk memegang jawatan Setiausaha Agung Barisan Nasiona (BN), Khairy Jamaluddin bagaimanapun menolaknya.

Bekas calon Presiden UMNO itu berkata Khairy

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

UMNO akan jadi 'singa' dalam Dewan Rakyat - KJ

Calon Presiden UMNO Khairy Jamaluddin akan memastikan UMNO menjadi 'singa' untuk rakyat Malaysia bagi menuntut janji 100 hari kerajaan Pakatan Harapan pada persidangan Dewan Rakyat akan datang.

Bekas Ketua Pemuda UMNO itu berkata sekiranya terpilih

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Pencabar tarik diri…Ku Li terus pegang rekod Ketua UMNO Bahagian paling lama

Kini sudah 56 tahun Tengku Razaleigh Hamzah pegang jawatan Ketua UMNO Bahagian Gua Musang.Ini setelah beliau menang tanpa bertanding jawatan itu di mesyuarat UMNO bahagian Sabtu.
 
Orang yang sepatutnya mencabar jawatan beliau yakni bekas

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Idris Haron sangkal dakwaan guna 'pengaruh wang' raih sokongan

Ketua UMNO Bahagian Tangga Batu Datuk Seri Idris Haron menafikan beliau mengguna 'pengaruh wang' untuk meraih sokongan perwakilan pada pemilihan UMNO bahagian 30 Jun ini seperti didakwa anggota jawatankuasa bahagian itu.

Katanya usaha mendapatkan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 452  tetamu dalam talian